Здраве и красота

3 сушени плода, които възстановяват силите и дават енергия

Редовната им консумация ще подобри устойчивостта и стабилността на гръбначния стълб

13.02.2015г. / 11 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

За да бъдем дейни, мотивирани и енергични е важно не само как се храним и дали спортуваме, но и как релаксира нашето тяло. Според учени, тайната на силата и енергията се крие в ефективното и бързо възстановяване на мускулите и гръбначния стълб.

Споделяме три важни съставки, които доказано ще ви помогнат да намалите болката, натоварването, не само след интензивна тренировка, но и след дългия работен ден, а на сутринта ще се събудите отпочинали и енергични.

Необходими са ви сушени смокини, сушени сливи и сушени кайсии. Продължителността на курса е месец и половина, като плодовете се приемат всяка вечер преди лягане.

В какво съотношение трябва да приемате плодовия микс (съотношението е за дневна порция):

  • 5 броя сушени кайсии
  • 1 голяма сушена смокиня
  • 1 брой синя слива, също сушена

Плодовете задължително трябва да бъдат сушени и да се приемат в тази комбинация, тъй като поотделно нямат такава сила. Всички те съдържат вещества, които стимулират възстановяването на меките тъкани на междупрешленните дискове.

Редовната им консумация ще подобри устойчивостта и стабилността на гръбначния стълб. Полезният плодов микс ще окаже „магически“ ефекти и върху мъжката и женската полова мощ.

Каква е силата на всеки плод?

Смокиня

Смокинята е едно от най-древните култивирани растения. В наши дни се използва като превантивна мярка срещу развитието на различни видове рак. Плодът също така подобрява активността на щитовидната жлеза. Тъй като смокините съдържат до 70% захар, не се препоръчват за пациенти страдащи от диабет.

Свързани статии

Сушени кайсии

Сушените кайсии са изключително полезни за здравето на сърдечносъдовата система. Те са богати на витамини А, Е, С, B5, калций, фосфор, желязо и други.

Синя слива

Сушените сливи благоприятстват състоянието на бъбреците и черния дроб. Те се препоръчват за консумация на пациенти, страдащи от ревматични заболявания и атеросклероза. Поради високото съдържание на витамин К, сливите укрепват кръвоносните съдове, нормализират сърдечния мускул, нервната система.

Опитайте тази комбинация и бъдете винаги здрави и енергични!

Снимка: freeimages

Коментирай
Свободно време