Здраве и красота

Навици, които отпускат гърдите

Пропускате слънцезащитните продукти

15.02.2015г. / 10 44ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Отпускането на бюста е неизбежно с напредването на възрастта. Също така бременността, раждането, кърменето, хормоналните промени, допринасят за загубата на еластин и колаген, а съединителната тъкан под кожата остава отпусната.

Някои всекидневни навици също могат неподозирано да допринесат за отпускането на бюста. Вижте кои.

Промяна в теглото

Да се поддържа постоянно едно и също тегло е трудно. Но когато искате да се разделите с няколко излишни килограма е важно отслабването да не става рязко. Драстичните диети, йо-йо ефектът, който носят след себе си, бедното на важни хранителни вещества меню, се отразяват на красотата на гърдите ви.

Когато покачвате теглото си или сваляте килограми, гръдната тъкан става по-отпусната. Затова е и важно, докато следвате хранителен режим да правите и стягащи упражнения за гръдния мускул, както и леки всекидневни масажи.

Пушите

Дори гърдите ви не могат да избегнат щетите, които тютюнопушенето нанася. С времето притокът на кръв до повърхността на кожата намалява, което я прави по-отпусната и я състарява преждевременно.

Също така, според 8-годишно изследване, тютюнопушенето е една от основните причини за разграждане на еластина, благодарение на който кожата е млада и красива. Дали не е време да откажете вредния навик?

Пропускате слънцезащитните продукти

Колко често през летните месеци нанасяте слънцезащитни продукти, само когато сте на плаж? Слънцезащитната козметика е задължителна за всеки един летен ден. Тя ще предпази кожата ви от изгаряне, появата на пигментни петна.

Свързани статии

Когато се излагате на ултравиолетовите лъчи незащитени, кожата се сбръчква по-бързо, а също така намалява и колагенът, който я поддържа млада и еластична. И това правило важи не само за кожата на лицето, но и за тази на деколтето ви.

Носите неподходящ размер сутиен

Бельото е от изключително значение не само за вашия комфорт, но и за здравето и красотата на гърдите. Някои изследвания доказват, че носенето на сутиен, който не осигурява достатъчно подкрепа на бюста, може да бъде причина за отпускането му.

Не пиете достатъчно вода

Една от най-магическите за красотата напитки е водата. Недостатъчната й консумация може да е причина кожата ви да бъде дехидратирана, вяла и сбръчкана, не само на лицето, но и на деколтето.

Снимка: Thinkstock

Коментирай
Свободно време