Здраве и красота

5 употреби на солта

За по-красиви кожа и коса

28.02.2015г. / 17 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Една от най-често използваните подправки в ежедневието е солта. Освен да овкусява, тя има невероятни свойства, които могат да ни направят по-красиви. Вижте как.

Създайте меки вълни в косите.

Плажните вълни в косите, които морската вода ни подарява ни правят по-красиви. Но когато не сте край морето, отново може да създадете леки къдрици. В бутилка с пулверизатор сипете вода и 2-3 супени лъжици морска сол.

След като солта се разтвори, напръскайте на влажна коса, подсушете и оформете небрежен кок. Изчакайте около час или по-дълго време. След като разпуснете косите, ще имате добре оформени къдрици.

Ексфолирайте кожата на лицето и тялото.

Кожата се нуждае от ексфолиране, за да бъде здрава, красива, за да намалите появата на пъпки и враснали косъмчета. Направете си домашен скраб с морска или обикновена сол, добавяйки към нея зехтин, кокосово масло или етерично масло, няколко капки лимонов сок.

Избелете зъбите си.

Солта може да се комбинира със сода или с лимонов сок, за да избелите вашата усмивка и да намалите образуването на плака. Направете паста от сол и лимонов сок и я нанесете върху четката за зъби. Разтъркайте нежно за няколко минути и след това изплакнете устата обилно с вода.

Свързани статии

За освежаване на дъха.

Причините за поява на лош дъх могат да бъдат много, но за щастие солта може да помогне да освежите дъха си. В чаша с вода разтворете малко количество сол. По желание добавете сода, лимонов сок, етерично масло от мента.

Изплакнете няколко пъти устата си с получения разтвор. Солта ще спомогне за елиминирането на бактериите, причинители на лошия дъх.

Подобрява състоянието на ноктите.

Някои лакове, след като бъдат почистени, оставят върху нокътната плочка неприятни жълти петна. За да освежите ноктите си и да ги заздравите, направете паста от сол и лимонов сок и нанесете върху ноктите си. Разтъркайте леко, оставете да действа няколко минути и изплакнете с вода.

Коментирай