Здраве и красота

Хидратация на косата

Лесна рецепта за домашни условия

12.02.2015г. / 11 08ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако страдате от изтощена и суха коса, имате два варианта за решаване на проблема. Един от тях е да отидете на фризьор и да премахнете всички цъфтящи краища, което може да ви коства голяма част от дължината.

Ако не искате да се подлагате на толкова драстична промяна, съветваме ви незабавно да стартирате възстановяваща терапия.

Както знаете добре, най-голямата нужда на косата е хидратацията. За да не се доверявате на маски за коса със съмнителен състав от магазина, лесно можете просто да се отбиете само и единствено, за да купите необходимите съставки за домашно приготвена рецепта.

С нея със сигурност ще знаете какво слагате върху косата си, за да няма изненадващи ефекти.

Маската с авокадо се смята за най-добрата естествена терапия за коса, тъй като е пълна с овлажняващи съставки.

Сухите и груби косъмчета се превръщат в меки, гладки и значително по-плътни такива. Освен това, авокадото стимулира растежа и намалява косопада.

Свързани статии

Ще ви бъдат необходими:

  • Едно зряло авокадо
  • 1 супена лъжица мед
  • 2 супени лъжици зехтин

Начин на приготвяне:

Използвайте авокадото под формата на паста или по-плътна каша. Смесете с 1 супена лъжица мед и 2 супени лъжици зехтин. Разбъркайте добре, докато получите кремообразна маска. Нанесете равномерно върху косата и оставете да подейства поне 20 минути.

Можете да използвате масажни, кръгообразни движения при нанасянето, за да стимулирате кръвообращението. След като престои, изплакнете маската с хладка вода и измийте косата с избраните от вас шампоан и балсам. Добре е козметиката ви да бъде с хидратиращ ефект, за да постигнете по-бързи резултати.

Можете да използвате едно яйце, като алтернативен заместител на меда, в случай, че нямате.

Коментирай