Здраве и красота

Как да изсушим по-бързо косата?

Всекидневни улеснения

17.02.2015г. / 09 56ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Натовареното ежедневие ни принуждава да разпределяме буквално всяка една минута от времето си.

Уви, дори и най-стриктният план може да се промени, когато един ангажимент ни отнеме повече, отколкото сме изчислили.

В такива моменти често правим избора да лишим себе си от рутинната практика за красота, за сметка на други неща.

Едно от най-досадните неща за жените е сушенето на косата. Освен че отнема време, след него се предполага, че трябва да стилизираме още меките косъмчета и да им зададем желаната от нас форма.

За да не се налага да излизате с мокра или влажна коса, и за да спестите време за по-важните неща, предлагаме няколко лесни трика, които ще ви помогнат да оправите прическата значително по-бързо.

Свързани статии

1. Продукти

Не използвайте твърде много стилизиращи продукти. Вместо да поставяте кристали, гел за изправяне, изглаждащ серум и продукт за термична защита, ограничете се само до кристалите. Всяка една козметика прави косата по-трудна за изсушаване и е възможно да допринесе и за по-бързо омазняване. Спестете време и средства.

2. Метод

Сушете дотолкова, доколкото да премахнете водата, но не и цялата влага. След това, докато косата е леко влажна, разделете на сектори и изсушете от корените към краищата. Макар и да изглежда много по-сложен, този метод е значително по-бърз и концентриран, отколкото хаотичното преминаване с горещата струя на сешоара.

3. Сешоар

Използвайте йонен сешоар. Той ще разпръсне равномерно топлината върху вашата коса и много по-бързо ще премахне влагата както в корените, така и в краищата. Йонните пластини разграждат водните молекули в косата лесно и без да се налага да губите излишно време.

4. Четка

Ако изправяте косата или просто се решите, използвайте голяма и кръгла четка. Така по-лесно ще разделяте на сектори и ще осигурите на всеки един косъм точно толкова топлина, колкото трябва. В противен случай рискувате да изсушите косата в определени части, докато други все още са влажни.

Коментирай