Здраве и красота

7 лека, които вашата баба би ви препоръчала

При кашлица хапвайте мед

27.02.2015г. / 13 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Когато сме болни или изпитваме някакви други неразположения се доверяваме на стари и изпитани лекове, които сме научили от своите баби. Споделяме няколко полезни съвета, които помагат.

При кашлица

Ако настинката ви е изненадала внезапно и се е появила кашлица, хапвайте мед. Медът има противовъзпалителни свойства, облекчава кашлицата и болките в гърдите. Ето защо във всеки дом трябва да има по едно малко бурканче с мед.

Гадене

Независимо дали гаденето е в следствие на бременност или при грипни състояния, облекчете неразположението с лимон и джинджифил. Вземете малко парче лимон или обелен корен от джинджифил, поставете го в устата си и започнете да го смучете леко.

Тези полезни и натурални продукти съдържат хранителни вещества, които могат да облекчат гаденето. Също така, не забравяйте да си направите и билков чай, към който да добавите от тях.

Слънчево изгаряне

От слънчево изгаряне сме застрашени не само през летните месеци, но и зимата, докато се наслаждаваме на красивата гледка в планината. За да облекчите болката, направете си компрес от оцет и вода. След това намажете върху засегнатите участъци кокосово масло.

При други изгаряния

В случай на други леки изгаряния направете компрес от студено прясно мляко или нарежете на колелца един картоф и го приложете върху засегнатите места. Ако разполагате с гел от алое вера, той също ще облекчи болката, ще хидратира кожата и ще подпомогне възстановяването й.

При болезнена менструация

Облекчете болезнената менструация като си направите паста от листа на бетел пипер. Този пипер често се използва в Индия и други азиатски държави. Вземете една лъжица от пастата, а след това изпийте чаша вода.

Свързани статии

Нередовен цикъл

Нередовният цикъл изисква незабавна консултация с лекар. Въпреки назначеното от него лечение е добре да приемате всеки ден и комбинация от лимонов сок и канела. Тези съставки ще помогнат по естествен път да нормализирате месечния цикъл.

При анемия, лошо храносмилане и безпокойство

Кориандърът е една чудесна билка, която все по-често намира място в кулинарията. Богата на витамини С и К, антиоксиданти, може да повиши вашите тонус и енергия или да облекчи стомашните неразположения, да намали риска от проблеми с пикочните пътища, да намали безпокойството. Купете си кориандър и самостоятелно или в комбинация с плодове и зеленчуци го направете на пресен сок.

Коментирай
5 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
Baba mi vse s koriandur I kokosovo maslo se e lekuvala
отговор Сигнализирай за неуместен коментар