Здраве и красота

Впечатляващ маникюр с минимални усилия

И в домашни условия

20.02.2015г. / 17 01ч.
Михаела Лазарова
Снимкa: youtube

Снимкa: youtube

Всяка дама иска да има красив и впечатляващ маникюр, но в забързаното ежедневие невинаги можем да отделим време за посещение в салона. Следващата идея ще ви покаже как само за няколко минути и без много усилия, да декорирате ноктите си така, сякаш сте били на маникюр.

Ще са ви необходими:

  • чаша или купичка
  • два или повече различни цвята лак
  • клечка за зъби
  • матиращо тиксо
  • топ лак

Най-напред е важно да решите дали да декорирате всички нокти, или само 1-2. Нанесете база за лак и оставете да изсъхне добре. В зависимост от това колко цвята лак ще ползвате за декорацията, предварително лакирайте ноктите един път с цвят по ваш избор.

След това облепете внимателно около ноктите тиксо. Това е нужно, за да не се нацапат пръстите ви с декорацията. Напълнете купичката с хладка вода. С четчицата за лак капнете 2-3 капки, докосвайки леко повърхността на водата. Ще видите как капките се разнасят като облак.

Във вътрешността на първия цвят добавете 1-2 капки друг цвят. Идеята за този красив маникюр е, че може да се използват няколко различни цвята за повече ефект. С помощта на клечка за зъби направете желаните от вас фигурки.

Свързани статии

Импровизирайте, създавайте кръгове, райета, спирали, цветя, каквото ви хрумне. Следва да декорирате ноктите, като ги поставите много внимателно в средата на шарката, която сте създали. Преди да ги извадите от водата, почистете около тях с клечка остатъците от лака.

Последната стъпка е, след като ноктите са декорирани да изчакате няколко минути акцентът да изсъхне добре. Фиксирайте с топ лак и чак тогава премахнете защитното тиксо. Ако е необходимо почистете около ноктите с клечка за уши и лакочистител.

Снимки: youtube

Коментирай
Свободно време