Здраве и красота

5 разкрасителни грижи с лимон

Премахнете черните точки

21.02.2015г. / 08 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Лимонът е чудесен плод, богат на витамини С, Е, В, както и на калций, магнезий, цинк, желязо. В ежедневието той е част от нашите пресни сокове, чайове, дресинги за салата, сосове и т. н. Но лимонът е евтино и ефикасно средство, което може да ни направи по-красиви. Ето как.

За бяла усмивка

Здравата и бяла усмивка винаги ни прави по-привлекателни. Лимонът е чудесно средство, което в домашни условия може да ви помогне да премахнете оцветяването на зъбите в следствие консумацията на червено вино, кафе, чай, кола.

Направете паста от сода за хляб и лимонов сок. Поставете я на четката за зъби и разтъркайте нежно за няколко минути. След това изплакнете обилно с вода. Този трик се прави 1-2 пъти седмично и е подходящ за хора, които нямат проблем с венците и устната кухина.

За изсветляване на косата

Ако искате да имате по-светли кичури може да го постигнете с помощта на лимон. Разбира се този естествен трик ще отнеме няколко седмици, но ефектът е гарантиран. След всяко измиване на косата с шампоан и маска, изплаквайте косата си с топла вода, в която сте добавили сока от 1-2 лимона (след това не е нужно повторно изплакване). Този трик не е подходящ за сух скалп и коса.

Премахнете черните точки

Черните точки са проблем за тези, които имат смесени и мазни кожи. За да намалите тяхното образуване и да премахнете поне част от черните точки, вечер преди сън, намажете кожата с малко количество лимонов сок. На сутринта изплакнете. Ако кожата ви понася добре тази грижа, правете я няколко дни подред.

Свързани статии

Премахнете тъмните петна

Лимонов сок се използва и като естествено избелващо средство за кожата. Смесете малко количество с масло от бадем и мед и втрийте в тъмните части на кожата. Оставете да действа за 5-10 минути, след това изплакнете. Правете тази грижа всеки ден или през ден, докато петната започнат да стават по-бледи.

За укрепване на нокти

Ако ноктите ви са чупливи и меки, те се нуждаят от специална грижа, за да възвърнат своите блясък и здравина. В купичка смесете 1 супена лъжица зехтин с една супена лъжица пресен лимонов сок. Разбъркайте добре и намажете ноктите и кожичките около тях. Оставете да действа 10-15 минути и след това изплакнете с топла вода и подсушете.

Снимка: Thinkstock

Коментирай