Здраве и красота

Балансирайте тялото и духа с помощта на кристали

Кои кристали и минерали помагат в различните ситуации?

27.02.2015г. / 17 01ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Кристалите се използват за красота и изцеление от векове. Благородните камъни и техните сили са обект на народната медицина и за това има множество доказателства в историята.

Различните кристали имат уникална вътрешна структура, която ги кара да резонират в различна честота. Оттам идват и разликите в тяхното действие. Всеки кристал помага за различно състояние като влияе по специфичен начин върху организма и околната среда.

Прилагането на този резонанс по последователен начин може да помогне за възстановяването на стабилността и баланса на органите в тялото, енергийните системи, стимулиране на механизми за изцеление.

Терапията с кристали е лек, неинвазивен метод за алтернативно изцеление, който работи холистично за хармонизирането на ума, тялото, емоциите и духа. Кристалите и техните трептения помагат изключително за повишаване чувството за благополучие, неутрализират негативната енергия, премахват депресията и помагат за цялостния баланс.

Ето как можете да си помогнете чрез силата на кристалите при различни състояния.

Главоболие

В зависимост от вида главоболие се използват различни кристали.

Ако главоболието е от напрежение, можете да го облекчите с помощта на аметист, кехлибар и тюркоаз. Поставя се около главата или около врата. Лапис лазули също е много подходящ. Той се използва от векове за лечение на мигрена.

Когато главоболието е причинено заради дисбаланс между главата и тялото, енергията между двата компонента трябва да бъде възстановена. Много често стресът е в основата на този дисбаланс.

В такъв случай използвайте лунен камък. Поставете го върху слънчевия сплит, за да балансира и да слее отново в едно тялото и главата.

Проблеми със съня

Снимка: Thinkstock

Отново е важна причината за безсънието, защото според нея се определя кой кристал да използвате.

Ако смятате, че напрежението и тревогите ви пречат да спите, тогава използвайте хризопрас, розов кварц, цитрин или аметист за балансиране на енергията. Кристалите се поставят до леглото или под възглавницата, за да въздействат успокояващо.

Ако кошмарите са причината да не можете да спите, поставете под леглото си турмалин или опушен кварц. Те стимулират спокойния и дълбок сън, лишен от кошмари. Така се събуждате отпочинали и бодри.

Свързани статии

Липса на енергия

Червените, жълтите и оранжевите кристали влияят изключително добре на липсата на енергия. Те насърчават бодростта и енергичността. Най-стимулиращи са ярките и силни цветове, като например тъмночервен гранат, златен кехлибар или златистожълт топаз.

За повишаване на мотивацията използвайте по-дълбоки тонове като тигрово око, тъмен цитрин и яспис.

Кристалите отново се поставят в областта на слънчевия сплит за тласък на цялостната енергия в тялото.

Липса на либидо

Ако емоционалните условности тук са прекалено силни и непреодолими, вероятно ще ви е нужна мощна помощ. Такава ще получите от флуорита и червения гранат.

Трудности в концентрацията

За разсеяните хора, които имат проблеми с концентрацията и паметта, карнеолът е най-подходящ. Той прочиства натрапчивите мисли и помага за фокусиране на съзнанието.

Цитринът и кехлибарът също са много подходящи в този случай. Лапис лазули пък е мощен „усилвател“ на мислите. С него се концентрирате перфектно.

Аметистът насърчава умствената яснота и услужливостта на паметта.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати