Здраве и красота

Как черният шоколад помага на красотата?

5 причини да използвате десерта

27.02.2015г. / 15 15ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Винаги сме искали да комбинираме удоволствието с красотата. Здравословният начин на хранене е изключително полезен и няма нищо по-добро от него, но има моменти, в които само и единствено парче шоколад може да ни спаси.

Освен че се чувстваме по-щастливи след консумацията му, за шоколадът се оказва, че има и някои много добри ползи за красотата.

Още по-добрата новина е, че са свързани както с ядене на шоколад, така и с прилагането му в ежедневния ни режим за красотата.

Как точно да се получи тази магия? Вижте сами.

Свързани статии

1. Хидратиране

Някои от най-добрите съставки в черния шоколад са желязо, калций и витамини A, B1, C, D и E. Комбинацията между тях спомага за дълбокото хидратиране на кожата и придаването на здравословен блясък. Препоръчваме редовно да се глезите поне с едно парченце черен шоколад.

2. Изгаряния

Черният шоколад съдържа флавонол, който е част от групата феноли – вещества, отговорни за защитата от UV лъчите. Можете да използвате сладкия десерт като помощник при зачервяване, слънчеви изгаряния и други признаци при увреждане на кожата.

3. Маска за коса

Черният шоколад може да върне блясъка в косата ви. Единственото, което трябва да направите е да го прибавите към малко мед и кисело мляко и да нанесете върху косата като маска. Оставете за около час и измийте добре със студена вода. Веднага ще забележите разликата.

4. Растеж

Черният шоколад е богат на мед, цинк и основните минерали, които стимулират бързия растеж на косата. След консумацията и прилагането на десерта като част от маска, повишавате притока на кислород и кръв в скалпа.

5. Стегната кожа

Какаото в черния шоколад спомага за намаляване на хормоните на стреса, които от своя страна намаляват темповете, с които колагенът в кожата се разгражда. Съвсем ясно е, че колкото повече колаген имате в кожата, толкова по-стегната, без бръчки и линии ще бъде тя.

Коментирай
Свободно време