Здраве и красота

Топкоафьорът Лоренцо Беларди: Бъдете по-смели с цветовете

Един от най-добрите италиански стилисти разкрива тенденциите за следващите сезони

25.02.2015г. / 12 43ч.
Михаела Лазарова
Лоренцо Беларди. Снимки: „Антоанет“

Лоренцо Беларди. Снимки: „Антоанет“

С наближаването на пролетно-летния сезон обръщаме внимание към това кои ще са актуалните цветове при боите за коса, на какво да акцентираме в прическите и как да направим визията си наистина забележителна.

На уникална демонстрация организирана от „Антоанет“ екипът ни успя да се срещне с един от топкоафьорите на Седмицата на модата в Милано – Лоренцо Беларди. Вижте какво сподели специално за читателките на Az-jenata.bg италианският майстор.

Г-н Беларди, какви ще са актуалните цветове при боите за коса за пролет-лято 2015?

Актуалните цветове вървят от студени към топли, но в съчетание. Модните цветове се движат от светлокестеняво до тъмнорусо, разбира се в съчетание. Между перлените, пастелните, розовите, шоколадовите.

Кои ще са основните линии и акценти в прическите за предстоящите сезони?

Много класически. Връщаме се към романтизма. С много нежни вълни, които се спускат към раменете и също така много плитки, но много нежни и отпуснати, а не стегнати към скалпа.

Бихте ли предложили прическа, която е подходяща за всеки повод?

Разбира се. Например една лека плитчица, която се спуска отстрани, до средата на тила и завършва отдолу с едни много леки вълни. Тази прическа нито е в повече за вечерта, нито за през деня, нито предразполага да се чувствате неглиже във вечерна обстановка.

Има ли цветове, които се препоръчват за дами на 20, 30, 40 и нагоре?

Аз не намирам голяма разлика. Когато правя персонална визия на клиента, аз се съобразявам с това каква е неговата същност, какво е неговото движение, каква е неговата работа.

Разбира се, когато трябва да дадем съвет на една дама на 50 години, там сме малко по-внимателни, за да не изпаднем в прекалено младежка визия, която не се съчетава с нейната възраст, начин на живот.

Кое е демоде?

Аз никога не бих искал повече да правя златисторусо и русо, което е еднакво от горе до долу. Което е без никакъв нюанс, подчертаване и изразяване.

Основни стилизиращи продукти за коса, които всяка дама трябва да има?

Стилизиращите продукти се определят в зависимост от различния тип коса. Има дами, които използват пяна за коса, дамите с по-къси коси използват само вакса, други ползват съвременните продукти, като маска за коса без измиване, а някои – стилизиращи продукти за обем.

Важно е и как си стилизират косата, дали само я изсушават със сешоар, дали ползват преси за коса. Защото, ако ползват преси, задължително трябва да ползват термопротекция.

Свързани статии

Италианките са известни със своите красиви коси. Какво можем да откраднем от техния стил?

Италианската жена се отличава с една романтична визия. Около 60% от италианките поддържат дълга коса, защото така я харесва италианският мъж. В Италия вълните в косите са предпочитани. Имаме разхвърляни коси, къдрици, преливащи се цветове, докато във Франция например, са характерни коковете.

Какво бихте посъветвали българските жени?

Да бъдат по-смели с цветовете. Българските жени имат разнообразни черти, които предполагат много експерименти с цвета. Нека заложат на една различна и артистична визия. Да отидат на един хубав фризьор, а да не експериментират сами с косата си, защото я унищожават.

Регенерирането на косата е трудно и ще им коства повече средства, а също така губят от своя имидж. Това, което е важно, е да намерят стилист, който да им даде персонална препоръка за тяхната визия.

Ако той не може да им даде такава препоръка, само чака те да пожелаят, не би трябвало да го изберат, а би трябвало да го сменят. Но какъв съвет може да дадеш на една жена, като тя обикновено прави това, което си е наумила (усмихва се). Но все пак...

Снимки: „Антоанет“


Коментирай