Здраве и красота

Кои са новите тенденции при косите за пролет-лято 2015

Вижте съветите на топкоафьора Лоренцо Беларди

24.02.2015г. / 15 23ч.
Михаела Лазарова
Снимки: „Антоанет“

Снимки: „Антоанет“

Един от топкоафьорите на Седмицата на модата в Милано гостува у нас, за да демонстрира новите тенденции при косите. Лоренцо Беларди, световно признатият специалист по стилистика на цветовете в косите, представи най-новите модни тенденции при прическите за пролетно-летния сезон.

В шоурума на домакините на събитието – „Антоанет“, италианският майстор показа със собствените си ръце новите техники на боядисване, модерните цветове и линии, като оцвети и подстрига пред публика шест модела.

Модерни са меденото и русото, но задължително изпълнени в няколко близки нюанса, а не изцяло в равен тон. Беларди сподели, че за да е актуална една визия, е необходимо съчетание поне на три-четири преливащи се тоналности. Актуални са и кестенявите тонове, близки до естествения вид, като една от новите линии е съчетанието на по-тъмен цвят в основата с изсветлени краища.

Сред топтенденциите е яркият червен цвят. Лоренцо Беларди разкри и основните правила, по които се прави цветови портрет (съчетание на подходящия цвят с конкретна индивидуалност). Първо се гледа цветът на очите, след това се взима предвид овала на лицето.

От важно значение за намиране на правилната боя са тенът и видът на самата коса (права, къдрава или чуплива). Специалистът, който е работил с над 40 националности, сподели, че характерно за италианката е влечението й към дължина, обем и къдрици. Според него българката е сред представителките с най-разнообразни черти, които предполагат много експерименти с цвета.

Свързани статии

Но за съжаление не вижда това да се прави у нас. Коафьорът посъветва българките да не са толкова еднакви и да залагат повече на изпробването на различна и артистична визия, като се доверяват на своите фризьори, а не на боядисването вкъщи.

Беларди спомена и друга тенденция при оцветяването на косите – боядисването вече се превръща в своеобразна терапия. Относно модерните линии в прическите, Беларди демонстрира как за новия сезон италианската романтика (къдрици, вълни, дължини, букли) се съчетава с английските по произход геометрични и по-ексцентрични форми.

Що се отнася до мъжките прически, модерни са етажираните форми и скъсяване на нивото на ушите, с обем в горната част. Веднага след посещението си в България, Лоренцо Беларди заминава за Седмицата на модата в Милано.

Снимки: „Антоанет“

Коментирай