Здраве и красота

Зимни смутита за енергия и имунитет

Заредете се с антиоксиданти, витамини, протеини и полезни мазнини само с една сутрешна напитка!

25.02.2015г. / 16 32ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

През зимния сезон е много трудно да се спазва разнообразна диета с пресни продукти. Пък и много хора пропускат закуската, която е най-основното хранене за деня.

За да не лишавате организма си от жизненоважните хранителни вещества, даващи енергия през целия ден, можете да си направите здравословни смутита. Ще ви предложим 3 зимни варианта за лесни, бързи, енергийни и витаминозни напитки, с които ще повишите имунитета и ще стимулирате здравето си.

Пресни червени боровинки и портокал

Остър и освежаващ вкус, изпълнен с витамин С и антиоксиданти. Просто смесете малко бадемово мляко, чаша кисело мляко, два сочни портокала и шепа пресни червени боровинки (може и замразени) и пуснете блендера. За секунди имате здравословна напитка, с която да започнете деня си.

Лимон, джинджифил и кисело мляко

Цитрусовите плодове и пресният джинджифил имат освежаващо действие, а и зареждат организма с голямо количество витамини, антиоксиданти и противовъзпалителни вещества.

Това смути прави кожата копринено нежна и бляскава, освежава я и придава равен тен.

Киселото мляко пък ви дарява с полезни протеини, изпълнено е с пробиотици, които ще внесат ред в стомашно-чревната флора. Ако там всичко е наред, имунната ви система няма да бъде отслабена. Знаем, че тя изразходва голям ресурс, насочвайки вниманието си да се бори с нарушената флора, вместо да предпазва организма от атаките на вирусите.

Това е хитър начин да държите грипа и настинката далеч през зимата.

Свързани статии

Тиква, кашу и канела

Това леко тръпчиво и пикантно смути е повече от полезно. Кашуто или млякото от кашу (по избор) носи малко калории на организма, но го зарежда с полезни мазнини и протеини, оставящи усещане за ситост до обяд.

Тиквата е доставчик на полезни бавноразградими въглехидрати и фибри, а канелата е един от най-мощните антиоксиданти, който освен това поддържа нивата на кръвната захар в оптимални граници.

И трите смутита се приготвят изключително лесно. Достатъчно е само да разбъркате продуктите в блендера и да изпиете витаминозната бомба. Добър апетит!

Коментирай