Здраве и красота

Защо порите ни изглеждат толкова големи?

Какви са причините?

26.02.2015г. / 09 41ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Разширените пори са един от най-често срещаните кожни проблеми при жените.

За съжаление, с днешна дата все още няма продукт, който да гарантира абсолютното им заличаване от лицето.

Единственото успокоение е, че ако изградим правилна рутина, можем да прикрием поне временно порите и да ги смалим.

Често обаче имаме усещането, че колкото и да се стараем, неприятният кожен проблем става все по-голям и по-голям.

Представяме ви най-често срещаните причини, заради които порите ви изглеждат огромни. И то не само пред увеличително огледало.

Свързани статии

1. Козметик

Ако ходите често на козметик, който да почиства порите, уверете се, че сте при професионалист. Правилният подход в такива ситуации е да се третират само тези пори, които наистина имат нужда. Малките и все още повърхностни, които са почистени, единствено се влошават. Вместо да си помагате, вие действате срещу хубавата си кожа.

2. Акне

Акнето е сред водещите причини за поява на разширени пори. Независимо дали сте имали преди или в момента страдате от този проблем, разширяването на дадени части от кожата може перманентно да остане върху лицето. Има различни терапии, които могат да заличат белезите и да помогнат за стягане на кожата.

3. Грим

Използвате грим за да скриете порите и се чудите защо все пак се виждат? Това е съвсем нормално. Истината е, че колкото повече фон дьо тен поставяте, толкова повече подчертавате несъвършенствата на кожата от този тип. Вместо да слагате няколко пласта, по-добре заложете на един и задължително поставете хидратиращ продукт преди това, който да създаде фина защита.

Коментирай