Здраве и красота

Как да си направите домашни сенки от натурални съставки?

За още по-наситени и ярки цветове

09.03.2015г. / 17 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Гримът е част от ежедневните малки трикове за красота на всяка дама. Някои предпочитат по-светлите, пастелни и естествени цветове, докато други искат да изпъкват с настроение и палитра от красиви нюанси.

Бихте ли пробвали да носите сенки върху клепачите си направени изцяло от натурални съставки? Помислете за това предизвикателство, което може да ви спести средства и да направи визията ви наистина забележителна, без да отстъпва по нищо на професионалните гримове.

Преди да тествате сенките върху клепачите си, важно е да направите тест върху кожата от вътрешната страна на китката. Ако не предизвика алергична реакция, може да пробвате следващите няколко предложения.

За тъмнокафяви сенки – използвайте натурално какао на прах. Ако искате да имате по-светли нюанси, добавете към него малко количество царевично нишесте или арарут на прах – това е нишесте от тропическото растение Marantha arundinacea (купува се от биомагазините).

Зелени сенки – за да имате хубав и наситен зелен цвят, използвайте спирулина (вид водорасли) на прах. Спирулината също може да комбинирате с арарут, царевично нишесте или бяла хума, когато искате нюансите да бъдат по-светли.

Свързани статии

Черни и сиви сенки – направете комбинация от активен въглен с арарут на прах.

Оранжеви сенки – за да постигнете наситени портокалови нюанси, използвайте шафран на прах. Ако добавите арарут на прах ще постигнете по-бледи нюанси.

Наситенорозово или червено – цвекло или хибискус на прах ще добави много свежест върху клепачите ви. Тези от вас, които искат да направят красиво преливане между цветовете, нека комбинират цвекло и шафран.

Голяма част от съставките може да намерите в прахообразна форма. Останалите може да купите под формата на сушени листа и да ги смелите фино в кухненски робот.

Съхранявайте съставките в оригиналните им опаковки или в малки контейнерчета за сенки. Не забравяйте, че някои от тези цветове може да използвате и за направата на руж.

Снимка: Thinkstock

Коментирай