Здраве и красота

Как да издържите една седмица, без да миете косата?

Можете лесно да прикриете мръсна коса

06.03.2015г. / 15 02ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ким Кардашян наскоро сподели в интервю, че мие косата си веднъж на пет дни. Истината е, че подобна практика е способна да заздрави значително косата ви, тъй като отделеният себум цели предпазване и укрепване на косъма.

Именно поради тази причина, мазната коса е добра терапия, която не е нужно да разваля красивата ви визия.

Тайната в съчетаването на тези иначе абсолютно контрастни идеи е в правилната прическа.

Лесно и с добри трикове можете да прикриете замърсени корени и да си позволите да не изпитвате притеснения за визията.

Предлагаме ви пет прически за всеки един от дните, с които да заздравите косата си.

Свързани статии

1. Първи ден

Ако това е денят ви за тренировка във фитнеса, но сте измили косата си, не се притеснявайте. Единственото, което трябва да направите е да съобразите упражненията с такива, които не ви карат да се потите. Приберете косата от двете страни на лицето с фибички и оставете останалата коса пусната.

2. Втори ден

Във втория ден вържете косата си на леко отпуснат кок. По този начин ще предотвратите допира с врата ви и евентуалното омазняване от потене. Останете така до края на деня.

3. Трети ден

Косата вече е започнала леко да се омазнява. Обикновено това е в начален стадий и не просто, че не изглежда зле, но и дава текстура и плътност на косата. Можете да я оставите пусната като използвате сух шампоан, който да заличи видимо омазняване.

4. Четвърти ден

Това е денят на опашка с плитка! Вържете на опашка и сплетете, като използвате тънко ластиче, което да захване плитката. Освен това, можете да изберете любимата си диадема и съвсем смело да я поставите.

5. Пети ден

Денят на високия и стегнат кок. Тъй като косата е омазнена, прибирането на стърчащите косъмчета е значително по-лесно, отколкото обикновено. Използвайте ластик, който да стегне прическата и да избегне развалянето й.

Друг добър вариант е плитка „рибена кост“. Хубавото на последния ден е, че мръсната коса е много по-лесно да заеме определена форма за по-дълго време.

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
Ани ( преди 9 години )