Здраве и красота

4 чая за ефективно изгаряне на мазнините

Винаги в добра форма

16.03.2015г. / 13 43ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Обичате ли вкуса и аромата на чая? Ако това е една от любимите ви напитки, не пропускайте да включите в дневната си консумация някои от следващите билки.

Те ще ви помогнат ефективно да се разделите с излишните мастни натрупвания (преди употреба задължително се допитайте до лекар или фармацевт за евентуални странични ефекти).

Бял чай – разгражда натрупаните мазнини

Доставете си максимално удоволствие с чаша ароматен бял чай, докато топите излишните мазнини. Според проучване публикувано в списание Nutrition and Metabolism, приемът на бял чай насърчава изгарянето на мазнините по няколко начина:

  • Блокира образуването на нови мастни клетки, като същевременно увеличава липолизата, процес, който разрушава натрупаните мазнини
  • Белият чай е богат на катехини, вид антиоксидант, който води до освобождаване на мазнините от клетките
  • Подпомага дейността на черния дроб, помагайки му да превърне мазнините в енергия

Берберис – блокира натрупването на мастни клетки

Кората на стъблото, плодовете и корени на растението берберис съдържа берберин – мощен химикал, който участва активно в изгарянето на мазнините.

Любопитно проучване на китайски учени е установило, че берберинът може да предотврати увеличаване на теглото и развитието на инсулинова резистентност.

Свързани статии

Пу Ер чай – подобрява метаболизма

Този чай е нещо, което досега не сте опитвали. Той е ферментирал по специален начин и от години се приема за подобряване на метаболизма, ускорява изгарянето на излишните мазнини, понижава нивата на лошия холестерол. Освен това Пу Ер чаят е богат на етерични масла и аминокиселини.

Ройбос – намалява образуването на нови мастни клетки

Този червен, естествено сладък чай, направен от листата на храста Ройбос е мощно средство за топене на мазнини. Богат е на полифеноли и флавоноиди, които потискат адипогенезата – образуването на нови мастни клетки, като същевременно се подобряват и метаболитните процеси.

Коментирай