Здраве и красота

Сънят – най-добрият приятел на красотата

Фактите, подкрепящи това твърдение

17.03.2015г. / 10 30ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ежедневно търсим малките трикове за красота, които звездите споделят. Точно тези тайни, които се пазят стриктно от красивите модели и се измъкват едва-едва.

Желанието да разберем буквално красивата рутина на известните жени е подкрепено със стремеж да постигнем дори и една малка част от външния вид, който те имат.

Често единственото, което те повтарят е, че най-голямата им тайна за успех е поне 8 часа сън, който задължително си осигуряват.

Макар да ни се струва изключително малък съвет, оказва се, че това е абсолютно достатъчно. Какво ни носи сънят нощем и как действа на красотата ни?

Свързани статии

1. Килограми

Кортизолът създава небалансирани инсулинови нива на кръвната захар, които не просто ни карат да изпитваме глад към захар, но и да трупаме по-лесно и бързо мазнини.

Този неблагоприятен ефект се получава след продължително недоспиване или хронична умора. Определено сме „за“ активния начин на живот, но той задължително трябва да бъде в синхрон с поне 7-8 часа сън на нощ.

2. Сили

Липсата на сън влияе на уменията ни да се справяме с различни ситуации. Губим възможност да се концентрираме, да помним, да бъдем бдителни и често сме много по-раздразнителни, ядосани и дори тъжни.

Тъй като определено сме почитатели на твърдението, че красотата идва отвътре, трябва да се грижим за цялостното си емоционално и физическо състояние. За да бъдете по-ползотворни и от това, щастливи и красиви, наспивайте се и не подценявайте предимствата на съня.

3. Младост

Най-важната част от предимствата на добрия здравословен 8-часов сън е младостта. Макар че все още не е измислена формула, която да ни гарантира вечна младост и никакви бръчки, открити са ползите на съня за красотата.

Липсата на сън повишава нивата на кортизол, който от своя страна разрушава колагена. Освен че това създава риск за гладката и мека кожа, се оказва и една от главните причини за преждевременно стареене.

Коментирай
Свободно време