Здраве и красота

Истината за завишаването на цените в салона

Защо сметката невинаги излиза?

29.03.2015г. / 10 42ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всички сме се чувствали като потърпевши от неясното завишаване на цените за процедури, на които сме се подлагали и преди.

Случвало ни се е да отидем за подстригване и сешоар и да платим два пъти повече от предишния път, в който отново сме запазвали час за същите козметични нужди.

Невинаги сме имали смелостта да попитаме за въпросното завишаване и сме плащали тихо и без да повдигаме темата.

Защо се получава така?

Представяме причините за необяснимото понякога завишаване на цената.

Свързани статии

Необходимост

Причините за това явление са много прости. Принципът е същият като този, който се среща в големите компании. Допълнително заплащане на добавено в менюто предястие или десерт, или интернет по време на полета са лесни трикове за печелене на пари. Това е така, тъй като е много по-лесно да се спечели малко отгоре на вече съществуващи клиенти, отколкото да се привличат нови.

По същия начин процедират стилистите и козметиците. Най-добре е предварително да договорите цената на процедурата, на която ще се подложите. В противен случай рискувате да заплатите допълнително филирането на косата или подстригването на бретона.

Кажете „Не“

Всеки един клиент трябва да има възможност да избере дадена услуга, особено, ако трябва да я плати след това. Разграничете предлагането на допълнителни услуги от това, което вече сте договорили.

Ако козметичката ви предложи специална маска или фризьорът пожелае да ви постави ампула с витамини, попитайте преди това дали ще ви струва нещо допълнително или е част от процедурата, на която вече сте се подложили. Не забравяйте, че винаги имате право да откажете и не трябва да се чувствате виновни заради това.

Кажете „Да“

Има моменти, в които вашият стилист и фризьор наистина ви желае доброто. Предлаганите от него/нея услуги могат да се окажат особено подходящи за вас и да ви решат голяма част от проблемите, с които иначе се справяте.

Това обаче е изцяло индивидуална и лично ваша преценка. Ако смятате, че можете да се доверите, то тогава се възползвайте от някой и друг бонус... дори и само за да се поглезите.

Коментирай