Здраве и красота

Скрити истини за бръчките

Какво не знаем за тях?

24.03.2015г. / 10 35ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Бръчките често са представяни като един от най-големите страхове на жените.

Мисълта за отпусната кожа, пълна с фини линии, стимулира дамите ежедневно да закупуват всякакви скъпи кремове и мазила, които обещават вечна младост.

В козметичната индустрия се лансират много неверни факти, които са плод изцяло на добра маркетинг стратегия, но не са базирани на истина.

Представяме ви скритите истини за бръчките, които няма да чуете от консултантите на големите марки в козметичната индустрия.

Свързани статии

Спрете да цупите устни

Знаете за линиите около устата, нали? Ранната им поява най-вероятно е в следствие на тютюнопушене или постоянното пиене от сламки. Повтарящите се движения създават фини линии в засегнатите зони, които извършват въпросните движения. Избягвайте цупенето и най-добре се откажете от алкохола и цигарите.

Спете по гръб

Спането на една страна или по корем може да доведе до появата на бръчки или фини линии, тъй като притискате лицето към възглавницата или съответната материя. В този ред на мисли, гледайте да си осигурите достатъчно сън на денонощие или по-точно поне 8 часа.

Кремове

Използвайте кремове с алфа хидрокси киселини (АХК), които помагат за премахването на горния слой мъртва кожа и забавят процеса на създаване на бръчки и фини линии. Това важи с особена сила за зоната около очите.

Не си присвивайте очите

Независимо дали ви свети слънце в очите или трудно фокусирате погледа си върху далечен обект, избягвайте свиването на очите. Подобно на казуса с появата на бръчки в зони, които извършват повтарящо се движение, тук принципът е същият. Вместо това, вземете мерки и се сдобийте с качествени слънчеви очила или отидете на очен лекар.

Коментирай