Здраве и красота

Тъмен шоколад за кожа като коприна

За здрава кожа без бръчки

03.04.2015г. / 11 26ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Тъмният шоколад не само има чудесен вкус и помага да запазим фигурата си, но е подходяща грижа за здравето и красотата на кожата. Основна съставка в него е качественото и ароматно какао, получено от какаови зърна, които са богати на полезни масла, флавоноиди и полифеноли, защитават кожата и помагат за намаляване на фините бръчки.

Какаовото масло е една от най-често използваните съставки в козметиката за лице, а грижата за кожата с шоколад става все по-предпочитана от дамите в козметичните салони. У дома също може да добавите повече копринена мекота на кожата на лицето и шията.

Всичко, което трябва да направите е да закупите тъмен шоколад с поне 70% съдържание на какао и да си запишете следващите рецепти. Правете тези грижи веднъж или два пъти седмично, за да имате здрава, мека и гладка кожа.

Скраб за кожа с тъмен шоколад

Необходими съставки:

  • 2 супени лъжици кафява захар или кокосови стърготини
  • 5-6 кубчета тъмен шоколад
  • 1 супена лъжица зехтин

Разтопете шоколада на водна баня или в микровълновата фурна. На усещане трябва да бъде хладък, а не горещ. След това добавете към него останалите съставки и разбъркайте добре. Нанесете върху почистена кожа с леки масажни движения.

Свързани статии

Масажирайте минута – две и по желание оставете съставките да действат в продължение на 10 минути. След това изплакнете с вода.

Маска за лице и шия с тъмен шоколад

Необходими съставки:

  • 1 супена лъжица мед
  • 5-6 квадратчета тъмен шоколад (предварително разтопени)
  • 1 супена лъжица смлени овесени ядки
  • 1 супена лъжица кисело мляко

Смесете всички съставки в купичка до получаването на хомогенна смес. Нанесете маската върху почистено лице и шия за 10-15 минути, а след това изплакнете лицето с вода.

Снимка: Thinkstock

Коментирай
Свободно време