Здраве и красота

Пролетна тридневна детоксикираща диета със смути

Как да изведем токсините от тялото, натрупани през зимата?

06.04.2015г. / 08 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

С идването на пролетта идва и моментът, в който е добре да си направим пролетно почистване. Нямаме предвид да почистим домакинството (въпреки че и това се налага). Става дума за пролетно прочистване на организма и освобождаване от токсините, натрупани през зимата.

Ще ви предложим тридневен детоксикиращ план, който ще ви помогне да се отървете от шлаките в организма и ще даде нов свеж тласък на метаболизма.

Този диетичен план се състои от здравословни смутита, които ще ви дадат необходимите хранителни вещества без да товарят излишно организма и ще помогнат за освобождаването на тялото от голямо количество баластни вещества.

Закуска

В блендер смесете: 1 чаша кокосово мляко, 2 чаши спанак, ½ чаша замразени боровинки (или пресни), 2 супени лъжици неподсладено какао, 1 супена лъжица грах, 1 супена лъжица кленов сироп и 2-3 кубчета лед. Бъркайте, докато сместа стане напълно гладка.

Свързани статии

Обяд

В блендер смесете: 2 чаши кокосова вода, 2 супени лъжици спирулина, ½ банан, 2 чаши спанак, 2 чаши боровинки и 2-3 кубчета лед. Отново бъркайте до получаване на гладка смес.

Вечеря

В малка купа разбъркайте 2 супени лъжици ябълков оцет, 1/8 чаена лъжичка червен лют пипер, 1/3 чаша кисело мляко, 2 супени лъжици нектар от агаве, 1 чаена лъжичка семена от копър и ½ чаена лъжичка морска сол (смляна).

Нарежете на много тънки лентички една салата айсберг. Настържете с ренде една ябълка. Полейте ги с приготвения дресинг. Разбъркайте добре и добавете по 1 супена лъжица орехи и стафиди.

Повторете този режим 3 дни и ще усетите лекотата в корема си, а и в цялото си тяло.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 9 години )
Защото всички тези продукти ги има всяко едно домакинство. Хубаво е да пускате по-нетрадиционни рецепти, но заедно с тях пуснете и рецепти на смутита, за които продуктите са по-често използвани от българското домакинство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар