Здраве и красота

Как да подсигурим дълготрайност на сенките за очи?

Съвети за по-мазна кожа

25.03.2015г. / 13 10ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Едно от големите предимства на мазната и комбинираната кожа е, че по-честото хидратиране и омазняване са сред основните фактори за забавяне на преждевременното стареене.

Всъщност, най-бързо се появяват бръчки върху суха кожа, като там и хидратацията отнема много повече време, грижи и постоянство.

Голям минус обаче е недостатъчната дълготрайност на грима. Често поставените козметични продукти се разтичат много бързо и налагат повтаряне и понякога дори потретване при нанасяне.

Днес ще обърнем внимание конкретно на една област – клепачите, за да ви представим лесните трикове за дълготрайност на сенките, ако сте с мазна или комбинирана кожа.

Свързани статии

1. Започнете начисто

Първото и най-важното нещо при поставяне на грим е да започнете начисто. Това значи да създадете добра основа за поставяне на козметичен продукт. Почистете добре зоната около очите, като се уверите, че няма никакви частици от грим, кремове, фон дьо тени или каквито и да било замърсители.

Добре е да използвате почистващ продукт, който да е съобразен с типа на вашата кожа, за да не са клепачите ви нито твърде сухи, нито прекомерно омазнени.

2. Без масла

Основните „виновници“ за бързото изчистване и размазване на грима са маслата. Погрижете се козметиката ви да не съдържа такива или поне да не бъде изцяло на такава основа. Геловете и обезмаслените формули са добър вариант.

Можете да се възползвате от доброто действие на естествените масла през нощта, когато кожата ви има нужда от повече хидратиране.

3. Без крем върху клепача

Голяма заблуда е да си мислите, че като поставите от крема за лице върху клепачите, си правите услуга. Истината е, че по-скоро си създавате затруднение. Не е случайно, че козметичните фирми създават специализирани формули за тази част на лицето.

Там кожата е много по-фина и мека, и съответно, много по-податлива на промени. Освен това, поставянето на такъв крем за основа на сенки за очи е пагубно за дълготрайността им.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Fullmaster ( преди 9 години )
Е КАК? Не разбрах!Разбрах какво да НЕ правя, а не какво да правя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар