Здраве и красота

10 употреби на кислородната вода

Водородният пероксид помага при акне

02.04.2015г. / 12 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Водородният пероксид, познат още като кислородна вода, е бактерициден агент, който се състои от вода и кислород. Кислородната вода убива болестотворни организми чрез окисление.

Тя се счита за един от безопасните физически ефективен дезинфектант. Споделяме 10 приложения на водородния пероксид за здраве, красота и за почистване на дома.

Тази формула е успешна при третирането на упорито акне. На памучен тампон нанесете малко количество от нея и след това намажете пъпките. Правете тази грижа редовно, за да намалите възпалението върху кожата.

Раничките в устната кухина предизвикват дискомфорт, когато се храним, пием или мием зъбите си. Смесете малко количество вода с водороден пероксид и изплакнете няколко пъти устата си.

Лошият дъх също причинява неудобство. За да елиминирате бактериите, които го причиняват, правете гаргара с водороден пероксид един път седмично. Това ще помогне и да избелите вашата усмивка.

Ако страдате от упорити гъбички по краката и тук водородният пероксид може да ви помогне. След като сте измили краката си със сапун и вода, облейте ги с кислородна вода, а след това подсушете.

Любимите ни лакове, често оставят неприятни жълтеникави петна върху нокътната плочка. За да намалите видимостта им, натъркайте ноктите с памучен тампон, напоен с водороден пероксид.

Ако искате да добавите по-светли естествени кичури в косите си, в шише с пулверизатор смесете равни части вода с водороден пероксид. Напръскайте косата, докато е влажна и подсушете.

Водородният пероксид може да използвате и за почистване на дома. Когато нямате препарат за почистване на стъклени повърхности, използвайте водороден пероксид.

Свързани статии

Както знаете след всяка употреба на дъската за рязане, тя трябва да бъде много добре почистена. След като измиете дъската с веро и вода, минете върху нея и с водороден пероксид.

Загорелите домакински съдове се почистват трудно, но не и ако имате водороден пероксид. Добавете към него сода за хляб и направете паста. Натъркайте с нея съдовете и оставете да действа няколко минути. След това измийте съдовете с топла вода.

Белите дрехи се почистват трудно, особено в областта на подмишниците и яката. Нанесете в тези области водороден пероксид и оставете да действа няколко минути. След това изперете дрехата както обикновено.

Коментирай