Здраве и красота

Лунна диета за април 2015

Винаги в добра форма

01.04.2015г. / 06 34ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

През вековете хората са асоциирали Луната с магията, тайнственото, романтиката и цикличността в природата. Научно доказано е, че когато Луната навлезе в нова лунна фаза, настъпва промяна в геомагнитното поле на Земята.

Луната предизвиква приливите и отливите, влияе на развитието на растенията, отглеждането на животните, както и въздейства силно върху емоционалното и физическото състояние на човека. Ето защо по време на пълнолуние много хора се чувстват по-активни, докато при други настъпва отрицателна промяна в нагласата и настроенията.

За много хора фазите на луната са един добър начин да разтоварят тялото от натрупаните токсини, излишни течности, както и за регулиране и поддържане на телесното тегло. Как да спазвате лунната диета, за да пречистите тялото си?

По желание може да спазвате диетата 24 часа или 72 часа (24 часа преди и 24 след настъпването на лунната фаза).

При пълнолуние опитайте да приемате само пресни плодови и зеленчукови сокове, вода и билкови чайове.

Свързани статии

При първа четвърт на луната

Тогава отново се консумират сокове, чайове, вода, като се разрешава и малки порции плодови или зеленчукови салати без подправки, както и бистър зеленчуков бульон.

По време на новолуние, отново консумирайте само течности без твърди храни, а при последна четвърт на луната може да хапнете малко салата, плод или бистър зеленчуков бульон.

Запишете си лунните фази за месец април 2015.

4 април – 15:07:21 – пълнолуние

12 април – 06:45:12 – последна четвърт

18 април – 21:59:19 – новолуние

26 април – 02:56:49 – първа четвърт

Коментирай