Здраве и красота

Наръчник на инструментите за вежди

Новите техники и как да ги използваме?

01.04.2015г. / 17 39ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Плътните и перфектно оформени вежди отдавна не са мисия невъзможна. Това е така, тъй като козметичната индустрия с всеки един ден се старае да създава нови и нови продукти, които да ни дават бързи резултати с минимални усилия.

Всичко това е чудесно, тъй като имаме решения и отговори на повечето въпроси. До един момент, в който буквално не можем да смогнем на новите трикове, технологии и инструменти.

Това е причината да видим странната форма на някакъв нов продукт, за който нямаме идея къде, как и по колко да използваме.

Представяме ви работещите техники за вежди и начинът, по който да ги прилагаме правилно.

Свързани статии

1. Пудра

Да, една от добрите техники за подчертаване на вежди е да използвате пудра. Тя ще даде един много по-мек и младежки вид на косъмчетата и е изключително подходяща за дами с всякакъв вкус и предпочитания към грима.

Използвайте отсечена, асиметрична четка за нанасянето, тъй като с нея ще контролирате точното и прецизно оформяне. Следвайте контура на веждите.

2. Молив

Моливите за вежди са добри за задаване на форма, ако нямате естествена такава. Нанасянето на такъв тип козметичен продукт изисква малко повече тренировки, тъй като в противен случай може да изглежда много остро и контрастно.

Прилагайте с меки движения, наподобяващи скициране на картина.

3. Втвърдяващ гел

Този тип продукти са подходящи тогава, когато целите гладкото и буквално циментирано оформяне на веждите. Повечето втвърдяващи гелове съдържат восък и оставят лек блясък след себе си, което не се възприема много добре от всички.

Използвайте в много малки количества и умерено, тъй като рискувате да изглежда неестествено и дори твърде „пластмасово“.

4. Гел за вежди

Много по-добрият алтернативен вариант на втвърдяващите гелове. Освен, че задават формата, която искате, не втвърдяват косъмчетата. Продават се под формата на спирала, пълна с прозрачна гелообразна течност.

След като извадите четката, задължително отстранете излишното количество и разресвайте в посока към косата.

5. Боя за вежди

Ако смените рязко цвета на косата си, добре е да съобразите промяната и с вашите вежди. Стандартното правило за естествен вид е веждите да бъдат един до два тона по-светли от косата. Контрастните комбинации не са препоръчителни, освен, ако не са търсен ефект.

Ако не сте сигурни как ще изглеждате, изпробвайте първо молив или сенки за вежди в желания цвят и чак след това прибегнете до постоянното боядисване.

Коментирай