Здраве и красота

Домашен тонер за лице

Невероятните ползи на краставиците за кожата

02.04.2015г. / 16 31ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Въпреки, че краставицата е съставена основно от вода, тя има някои невероятни свойства.

Месестата част съдържа успокояващи съставки, аскорбинова и кафеена киселина. Освен това, не трябва да забравяме и различните минерали, които спомагат за бързото и дълготрайно укрепване на тъканите в човешкото тяло.

Може би вече сте чували за невероятното действие, което краставицата има върху очите и често използвате две кръгчета от нея, но е време да ви запознаем и с лесен начин за приготвяне на тоник за лице в домашни условия.

Рецептата е особено подходяща за дами, страдащи от чувствителна кожа, която лесно се зачервява или често подпухва.

Свързани статии

Ще ви бъдат необходими:

  • ½ нарязана краставица
  • 2 супени лъжици хамамелис
  • 2 супени лъжици вода

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно краставицата и я смесете с водата и хамамелиса. Прецедете сместа през фино сито и пресипете в подходяща бутилка. Задължително е да я съхранявате със затворена капачка в хладилника, като крайният срок за използване е няколко седмици.

Втората рецепта за домашен тонер за лице с краставица е малко по-сложна, но също толкова ефективна.

Ще ви бъдат необходими:

  • 1 краставица
  • 1 или 2 лимона (по ваша преценка)
  • 1 чаена лъжичка мед

Лимонът е подходящ за мазна кожа, тъй като регулира свръхпроизводството на мазнини, а медът, в ролята си на дезинфектант, действа като естествен овлажнител, предотвратяващ кожните проблеми.

Начин на приготвяне:

Обелете краставицата, нарежете я на парчета и я сложете в блендер. Получената паста трябва да мине през сито или цедка, докато се отдели целият сок. Изсипете в подходяща бутилка и добавете лимона и меда, като можете да промените количеството в зависимост от типа кожа, който имате. Охладете готовата смес и използвайте максимум до една седмица.

Коментирай