Здраве и красота

4 натурални грижи за бяла усмивка и здрави венци

Пробвайте с мляко на прах

05.04.2015г. / 09 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

„Никога не си напълно облечен без усмивка.“ – Мартин Чарнин

А когато усмивката ви е бяла, със сигурност ще привлечете вниманието към себе си. Любимите напитки и храни, ежедневно оставят бледи петънца по зъбите ни. Усмивката ни губи чара си и ние изпитваме притеснение, когато се усмихваме.

Ето 4 натурални грижи, които може да правите всеки ден или през ден. Те ще възвърнат белотата на зъбите, ще заздравят венците и ще освежат дъха ви.

Мляко на прах

Млякото на прах е чудесно не само за вашите напитки или сладкиши, но и за избелването на зъбите. Направете паста от сухо мляко и вода. Разтъркайте нежно върху зъбите в продължение на 1-2 минути и изплакнете устата с вода. По желание може да комбинирате млякото и с паста за зъби.

Ягоди

На пазара вече се предлагат свежи ягоди. Вкусните плодове избелват зъбите и освежават дъха. Вземете една ягода и я разрежете на две. Търкайте в продължение на няколко минути зъбите и след това оставете да подейства върху зъбния емайл. Плодовата киселина в ягодите ще направи усмивката ви по-бяла и не е толкова агресивна, колкото лимонената.

Полезни масла

Зехтинът, кокосовото и сусамовото масло имат способността не само да избелват усмивката, но и да намалят натрупването на плака върху зъбния емайл. Също така заздравяват венците и освежават дъха. Вземете малко количество кокосово масло и го натъркайте върху зъбите.

Свързани статии

Оставете да действа 1-2 минути и изплакнете устата с вода. С другите две масла може да правите грижа, наречена Oil pulling. Повече за нея вижте тук.

Женско биле

Дъвченето на корен от женско биле също може да избели естествено усмивката ви. Билката спомага и за намаляване риска от появата на пародонтит. Преди да предприемете тази грижа е добре да се консултирате с лекар или фармацевт, тъй като билката има и странични действия.

Коментирай