Здраве и красота

Хитри прически за мръсна коса

Как да прикрием корените?

09.04.2015г. / 12 54ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Често не ни остава време да измием косата тогава, когато трябва. Или изниква нещо, което няма как да отложим или просто нямаме сили за цялата тази процедура.

Сушенето с кърпа, сресването, поставяне на продукти, оформянето със сешоар и задаването на форма са все стъпки, изготвящи един изключително сложен, труден и бавен процес.

Затова не е бил един случаят, в който просто да си кажем, че ще намерим алтернативен вариант и ще спечелим един ден повече.

Защото всичко е по-лесно да се направи утре. За да не ви се налага в настъпилото „утре“ да избягвате всякакви контакти и да съжалявате за избора, който сте направили вчера, предлагаме няколко съвета за прически, които да прикрият мръсната коса.

Не забравяйте, че те са годни за прилагане един ден, все някога трябва да преминете през дългата процедура на миене.

Свързани статии

1. Кок

Най-добрият вариант за прикриване на дълга и мръсна коса е завиването на кок. Високата позиция ще захване повече косата и ще я опъне до такава степен, че няма да си личи.

Можете да използвате или така наречените „гъби“, или твърда лента, която да завъртите. Използвайте лак за коса, за да задържите формата за по-дълго време и да не се налага да се справяте със стърчащи косъмчета.

2. Плитки

Плитките винаги са добър избор за мръсна коса, тъй като прикриват добре корените. Препоръчваме да сплетете като венец върху горната част и останалата коса да приберете, или да се опитате да направите така наречената „рибена кост“.

За разлика от другите прически, избягвайте твърде стегнатите плитки, защото те могат да акцентират върху мръсната коса. Вместо това, смело разрошете и внесете бохемско усещане.

3. Носете шал

Шаловете винаги са актуални и с всеки сезон дизайнерите ни доказват това. Няма нищо по-красиво от аксесоар, изработен под формата на изкуство. Коприната предлага толкова много възможности за рисунки и е толкова щадяща към косъма. Смело вържете шал само върху горната част от главата, а останалата коса прихванете в стегната конска опашка с ластик.

4. Леки вълни

Вълните ще отвлекат вниманието от корените и ще ви позволят да носите косата си още един ден спусната. За целта, преди да си легнете предишната вечер, вържете с ластик на кок, като завъртите косата. Можете да сложите малко количество пяна, за да получите красиви и големи вълни на сутринта.

Коментирай
5 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 8 години )
Не разбирам какво има за притеснение!? На всяка жена й се е налагало да излезне без да има време за къпане...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 3 rate down comment
Анонимен ( преди 8 години )
А прическа за нещо друго мръсно?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 3 rate down comment
любопитко ( преди 8 години )
А някой съвет за интимна прическа обусловена от същата причина?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 3 rate down comment
. ( преди 8 години )
Много си е добра статията. Ако искаш да си зпазиш здрава косата, не е хубаво да се мие често, а няма по-добра маска за коса от собствения себум. За един-два дни, в които косата не е толкова мазна съветите вършат много хубава работа. Аз съм привърженик на кока и конската опашка в такива дни. И по-лесно се приглажда косата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 3 rate down comment
Полчо ( преди 8 години )
Мръсната и мазна коса винаги си личи, само идеята с шала би помогнала. Започвам много сериозно да се притеснявам за хигиените навици на повечето хора, щом като се пускат такива статии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар