Здраве и красота

Полезни пролетни маски за коса

Как да съживим сухата и повехнала от суровата зима коса?

13.04.2015г. / 07 56ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Независимо дали косата ви е здрава или увредена от суровите зимни условия, подхранването и ревитализирането й никога не са излишни.

С идването на пролетта настъпва и моментът за цялостно обновяване и детоксикиране на организма. Знаем, че в косата се наслагват многобройни вещества, циркулиращи в тялото. Те могат да повредят нейните качества и да я накарат да изглежда изтощена и повехнала.

Домашните пролетни маски за подхранване и съживяване на косата отнемат само 30 минути за прилагане, а дават толкова много на косъма! Ето и нашите предложения:

Маска с кокос и мед

Тази маска е идеална за изтощена коса. Кокосовото масло и медът имат свойства, които подхранват увредените коси. Смесете 1 супена лъжица кокосово масло с 1 супена лъжица мед.

За да направите маската малко по-лесна за нанасяне, загрейте сместа за кратко в микровълнова фурна или в тенджера на водна баня. След нанасяне оставете косата да изсъхне. След това изплакнете и измийте с шампоан.

Маска „бананов шейк“

Тази маска е подходяща за коса, изложена на непрекъснатото влияние на климатици, както и силни ветрове и ниски температури. За най-добри резултати трябва да оставите маската да действа не по-малко от 20-25 минути.

Смесете 2 намачкани банана, 1 лъжица кокосово мляко и 1 лъжица мед. Съставките могат да се разбъркат ръчно или в блендер. Маската се нанася на суха коса. Оставя се да действа 25 минути и се измива с шампоан.

Свързани статии

Маска с авокадо и жълтък

Авокадото доставя много влага като помага за задържането й в дълбочина на косъма.

Смесете енергично един жълтък, една чаена лъжичка екстра върджин зехтин и една чаена лъжичка мед. Отделно пюрирайте авокадото или го намачкайте до фина консистенция. След това го смесете с останалите продукти и нанесете върху влажна коса.

Оставете сместа да действа върху скалпа за около 15-20 минути и изплакнете.

Маска с майонеза и авокадо

Тази маска е чудесна за суха и повехнала коса, която се нуждае от допълнителна влага. Смесете в купа ½ авокадо, ¼ чаша майонеза, 1 супена лъжица кокосово масло, 1 чаена лъжица зехтин, 1 чаена лъжица мед и ¼ чаша майонеза.

Ако имате блендер ще ви е по-лесно да смесите съставките до хомогенна смес. Нанесете маската на мокра коса. Сложете шапка за баня и останете така 30-40 минути. Важно е след това да измиете косата с хладка вода, не топла. Така ще се задържи повече влага в косъма.

Коментирай
Здраве и красота