Здраве и красота

Ежедневен опушен грим

Как да постигнем лек, но красив ефект

15.04.2015г. / 14 00ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Опушеният грим е сред най-желаните ефекти при дамите във всички възрасти. Мистичният поглед и внасянето на съблазън са търсени резултати, които допълват идеално всяка една визия.

На пръв поглед сложната техника всъщност е изключително лесна и изисква най-много два пъти упражняване, докато успеете да я овладеете до съвършенство.

Дълго сме си мечтали да успеем да приложим този тип грим и в ежедневната си визия, за да изглеждаме еднакво добре и в офиса, и в клуба.

Желанието ни със сигурност може да се сбъдне, ако заменим тъмните сенки със светли и телесни такива.

Представяме ви лесните стъпки, с които да постигнем ефект на „опушено око“ и през деня.

Свързани статии

1. Вежди

Преди да започнете нанасянето на сенките, оформете добре веждите. Тъй като ще използвате само ефекта, но не и същата тъмна палитра при сенките, трябва да имате добра рамка на очите. Използвайте малко молив и гел за вежди, за да подчертаете и фиксирате формата.

2. Сенки

Използвайте широка, плоска четка и блестящи, светли сенки. Нанесете малко количество в центъра на вашия клепач и след това слейте плавно към краищата. Акцентирайте с повече цвят върху линията на долните мигли.

3. Преливане

Използвайте два тона по-тъмни сенки в кафяво, например. Нанесете ги в краищата на окото, като в ъгъла направете малки кръгчета, за да акцентирате. Не се изкушавайте да продължите линията или да нанесете по начина, по който го правите с вечерния грим. Все пак целта е да можем да излезем навън, без да изглежда, че не сме се прибирали от вчера.

4. Очна линия

Ако искате да подчертаете още повече погледа, нанесете съвсем тънко очна линия върху края на горния клепач. Не издърпвайте твърде много, за да не стане грубо и оставете черното да изсветлява в краищата. По желание, можете да нанесете малко молив върху долната линия на миглите. Задължително завършете със спирала.

Коментирай