Здраве и красота

3 тоника за мазна кожа, които свиват порите

Опитайте с леден тоник

18.04.2015г. / 08 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Мазната кожа изисква ежедневни и специални грижи. Ако вашата кожа е смесена към мазна, страдате от широки пори, много е важно да я тонизирате редовно.

Подходящият тоник ще помогне да почистите кожата, ще отнеме излишния себум и ще я направи по-свежа и чиста. Има много козметични продукти, които бихте могли да пробвате. Ние споделяме 3 ефикасни домашни тоника, които със сигурност ще ви направят по-красиви.

Тоник с лимон

Лимонът е плод, който изобилства от витамин С – витамин, който спомага за синтеза на колаген в кожата. Също така лимонът контролира отделянето на себум от кожата, свива порите, като ги прави по-малко видими и придава свеж вид.

За да си направите тоник с него изцедете 1 лимон и прецедете сока през цедка. След това добавете към него двойно количество вода. С лимоновия тоник обтривайте кожата на лицето преди да нанесете грим. Така ще предотвратите нежеланото лъщене.

Тоник със зелен чай

Зеленият чай също е известен със своите стягащи кожата свойства. Благодарение на него не само ще направите порите по-малко видими, но и ще забавите стареенето на кожата, тъй като чаят е богат на антиоксиданти. Направете си отвара от листа на зелен чай и сутрин и/или вечер обтривайте с нея лицето си.

Свързани статии

Тоник под формата на кубчета лед

Кубчетата лед са отлична грижа за по-мазните кожи. Направете си отвара от коприва, лайка, зелен чай или мента. Добавете към нея сок от краставица, лимонов или портокалов сок и я замразете във формички за лед.

Всеки път, когато искате да освежите тена си и да свиете порите на лицето, обтривайте кожата с този леден тоник. Важно е преди този трик да поставите кубчето в марля или тензух, за да не се спукат капиляри.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 8 години )