Здраве и красота

По-малко болезнена кола маска. Как?

Половин час преди процедурата с кола маска изпийте един аспирин

21.04.2015г. / 13 12ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Кола маската е един от най-предпочитаните варианти за обезкосмяване от дамите. Въпреки че осигурява дълготраен ефект, процедурата по премахването на косъмчетата може да бъде наистина болезнена. Как да намалим дискомфорта?

Първото и най-важно правило е косъмчетата да бъдат достатъчно дълги, за да могат по-лесно да се елиминират. Следвайте тези съвети, които ще направят кола маската по-малко болезнена.

В рамките на 24 часа преди кола маска избягвайте да ексфолирате кожата си. Това може да я раздразни и да я направи по-чувствителна към процедурата.

Преди процедура с кола маска вземете топла вана или душ. Това ще направи косъмчетата по-меки и ще отвори порите. Не забравяйте, че преди обезкосмяване не е добре да нанасяте лосион върху кожата.

Избягвайте да се обезкосмявате с кола маска в рамките на една седмица преди настъпването на менструацията ви. Тогава кожата ви е много по-чувствителна към болката. Подходящо време е седмица-две след края на месечния цикъл.

Половин час преди процедурата с кола маска изпийте един аспирин, това ще намали неприятното усещане.

Пропуснете приема на кафе. Някои естествени стимуланти като кафето например могат да допринесат за повишената чувствителност на кожата ви. Затова или пропуснете консумацията на кафе, или приемайте безкофеиново.

Свързани статии

Носете памучно бельо. Ако планирате кола маска на интимната зона, задължително си сложете памучно бельо. Синтетичните материи предизвикват нежелано изпотяване на кожата, дразнение, което е предпоставка за запушването на порите в тази област и развитието на подкожни косъмчета.

След кола маска кожата е много чувствителна, затова трябва да носите бельо от естествени материи.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 8 години )
Бетер от бегемамите сте! *** та вдлъбнати!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар