Здраве и красота

Грешки, допускани при нанасяне на червило

Не нанасяте база за грим

21.04.2015г. / 12 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Пухкавите и добре хидратирани устни се нуждаят винаги от аксесоар, без който никоя дама не излиза от дома – червилото. Но знаем ли как правилно да нанасяме червилото върху устните си? Вижте кои са най-често срещаните грешки, които допускаме.

Не овлажнявате предварително устните си

Кожата на устните също се нуждае от ежедневна хидратация, не само в студените зимни или горещите летни дни. Преди да нанесете червило, винаги овлажнявайте устните си с балсам, етерично масло или крем. Червилото не прилепва красиво на разранени и разрошени от кожички устни. Когато устните са добре хидратирани, червилото се нанася по-добре и е по-дълготрайно.

Не ексфолирате кожата на устните си достатъчно

Както споменахме, разрошените кожички на устните ги правят да изглеждат непривлекателни. Никога не се опитвайте да премахвате кожичките с пръсти. Вместо това веднъж или два пъти седмично ексфолирайте устните си.

Направете си домашен пилинг със захар на кристали и кокосово масло. Нанесете го с леки масажни движения и търкайте около минута-две. След това изплакнете с вода.

Не нанасяте база за грим

Безцветната база за грим е подходяща и за поставяне върху устните. Тя изглажда малките несъвършенства, хидратира ги и ги подготвя за едно равномерно нанасяне на молива и червилото. Затова не забравяйте да поставяте малко количество база за грим преди да поставите червило.

Нанасяте червило по грешен начин

Нанасяйте червилото, като винаги започвате от средата на устните към външните линии.

Не нанасяте пудра върху червилото

Ако искате червилото ви да бъде по-дълготрайно, разгънете салфетка така, че да остане само един пласт от нея, сложете я върху устните си (след като вече сте поставили червилото). След това върху салфетката с леки потупващи движения нанесете съвсем малко количество пудра за лице (най-добре е, ако имате възможност да ползвате полупрозрачна пудра). След това отделете внимателно салфетката.

Не обръщате достатъчно внимание на цветовете

Когато избирате червило, трябва да се съобразите не само с вашите предпочитания за цвят, но и с това колко бели са зъбите ви. Има нюанси, които могат да подчертаят несъвършенствата върху вашата усмивка. Тук може да видите малко повече за цветовете червила, подходящи за бяла усмивка и такива, които е добре да избягвате.

Снимка: Thinkstock

Коментирай