Здраве и красота

Защо да се спрем на кокосово масло?

Предимствата на естествения продукт

27.04.2015г. / 08 32ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Често сме изправени пред голяма дилема относно естествените продукти, които да включим както в своята хранителна рутина, така и в грижата за външния си вид.

Много пъти сме споменавали в различни рецепти кокосовото масло и днес е време да ви разкажем по-подробно за неговите предимства.

Безспорните качества на този продукт обещават положително влияние както върху начина, по който изглеждаме, така и върху начина, по който се чувстваме.

Свързани статии

Ако страдате от сухи кожа и коса, един буркан от кокосово масло може да се окаже най-добрият ви приятел. Леката текстура, овлажняващите му свойства и неговата достъпност правят козметичния продукт един от най-подходящите за третиране на суха кожа.

Кокосовото масло премахва ефективно грим. Редовното му използване не само помага при облекчаване на различни възпаления по тялото, но и премахва белези и се явява добра превантивна мярка срещу появата на тъмни петна. Масажирайте кожата директно след баня всеки ден и можете дори да пропуснете нанасянето на специален лосион.

Кокосовото масло е добър избор и за косата. Масажирайте преди къпане и ще видите промяна при блясъка, мекотата и покорността. Естественият продукт помага при загуба на протеин и заздравява трайно. Освен това, ако проявите постоянство, ще успеете да ускорите и процеса на растеж на косъма.

Кокосовото масло е чудесно за загуба на тегло, поддържане на ниско ниво на холестерол, засилване на имунната система, правилното храносмилане и метаболизъм. Често срещано погрешно схващане е, че кокосовото масло не е добро за сърцето, защото съдържа наситени мазнини, но това е много далеч от истината.

Съставът му се характеризира с 50% лауринова киселина, която предотвратява появата на различни проблеми, които влияят неблагоприятно на сърцето, като високото кръвно налягане, например.

Коментирай
Свободно време