Здраве и красота

Каша с елда подобрява функцията на щитовидната жлеза

Комбинирайте я с куркума и водорасли

29.04.2015г. / 13 55ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Щитовидната жлеза е орган с форма наподобяваща пеперуда, който е разположен в предната част на шията. Жлезата отговаря за секретирането на няколко хормона, наречени хормони на щитовидната жлеза. Тези хормони действат в цялото тяло и влияят на метаболизма, растежа и развитието, температурата на тялото, водно-електролитния баланс и други.

Дисбалансът във функцията на жлезата може да доведе до забавен метаболизъм, проблеми със зачеването, промяна в настроението и други. Ако при вас са налице някои от тези симптоми на нарушена функция и вече следвате курс на лечение назначен ви от ендокринолог, споделяме една рецепта за каша, която може да помогне за подобряване функцията на жлезата по естествен път (тя не заменя медикаментозното лечение; добре е преди нейната консумация да се консултирате със специалист; кашата може да се приема и от хора, които нямат проблеми с жлезата!).

Свързани статии

Ще са ви нужни 100 грама елда, които трябва да изплакнете добре. След това я сварете в 500 мл вода и добавете морска сол на вкус.

След като елдата е почти готова, добавете 1 чаена лъжичка куркума и 50 грама сухи водорасли. Бъркайте докато сместа се сгъсти и стане на каша. Всички тези ценни съставки имат отличен ефект върху здравето на щитовидната жлеза.

Куркумата ще помогне за пречистването на кръвта, а елдата, морската сол и водораслите са богати на йод, който е важен за правилното функциониране на жлезата.

Коментирай