Здраве и красота

Как да използваме оризова вода за красота?

Лечебните свойства на оризовата вода

30.05.2015г. / 08 00ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Следващия път, когато варите ориз, ще се замислите дали да изхвърлите водата от него, ако разберете какви невероятни ползи за здравето има.

Оризовата вода е богата на хранителни вещества, които са от полза за кожата и косата. Тя е тайната за красота на Азия. Можете да я използвате като тоник, за измиване на лице, като маска за коса или лек за акне.

Вярвате или не, оризовата вода се използва като съставка за безупречна кожа и блестяща коса.

Тоник за кожа

Накиснете памучен тампон в оризова вода и избършете цялата кожа на лицето. Така ще премахнете излишния себум, както и всички нечистотии, събрали се по кожата, оставяйки я мека и освежена.

Маска за лице

Друг начин да използвате оризовата вода е да я употребите като маска за лице. Вземете хартиена салфетка. Изрежете от нея два кръга за очите, един правоъгълник за устата и малка дупка за носа.

Накиснете я в оризова вода и наложете върху лицето. Оставете да подейства за около 10-15 минути. Ще усетите как кожата ви се стяга и освежава.

За измиване на лице

Запазете оризовата вода след варенето на ориза в бутилка. Използвайте я всеки ден за измиване на лицето сутрин и вечер за нежна и красива кожа. Така няма да зависите от козметичните продукти за здрава кожа, защото ще можете да се доверите изцяло на природен продукт с не по-малко качества!

Свързани статии

Стягащ продукт

Оризовата вода се използва и като стягащ порите продукт. Прилагайте я с памучен тампон директно върху лицето. Ще забележите как порите се свиват и кожата спира да отделя толкова голямо количество себум.

Лечение на акне

Нанесете оризова вода върху възпалените места. Оставете да изсъхне и не изплаквайте лицето за през нощта.

Маска за коса

Изплакнете косата с оризова вода. Оставете я да престои върху скалпа ви около 20 минути. Измийте с шампоан и нанесете балсам. Косата става лъскава и блестяща след няколко процедури.

Коментирай