Здраве и красота

Грижа за тънка коса

Как да се справим с проблема?

27.05.2015г. / 08 00ч.
Криси Табачка
снимка: photl.com

снимка: photl.com

Изтъняването на косата може да бъде наистина стресираща за вас промяна, тъй като на практика губите нещо, което никога няма да върнете.

За да спрете този неприятен процес, ще се наложи да отделите специално време в грижи.

Добрата новина е, че процедурите по никакъв начин не са сложни и не изискват невероятни знания по химия, например.

Можете лесно да спрете процеса или да използвате методите като превантивна мярка, за да не се налага да страда красотата ви.

Представяме ви козметичните трикове, които да върнат здравия вид на вашата прическа.

Ето ги и тях:

Свързани статии

1. Балансирана диета

Едно от най-определящите неща за външния ни вид е храната, която приемаме. Това, какво ядете, се отразява мигновено на косата ви. Ако не поддържате здравословен хранителен режим, шансовете косата ви да изтънее са доста големи. Опитвайте се да приемате всеки ден колкото можете повече витамини и включвайте едно хранене изцяло от плодове и зеленчуци.

2. Стрес? Не, благодаря.

Всички сме изложени на малко или много стрес в своето ежедневие – без значение дали става въпрос за работа или личен живот. Проблемът е, че това е една от най-често срещаните причини за изтъняване на косата. Ключът към решението на този казус е да се съсредоточите върху различни техники, с които да се успокоявате. Ако книга или филм успяват да ви заредят с енергия – съсредоточете се и отделете малко време за себе си.

3. Грижи за косата

Редовно използвайте шампоан и балсам, които са съобразени с вашия тип коса. Не ги сменяйте твърде много, даже напротив – в момента, в който откриете марка, която наистина помага видимо на косата ви, останете й верни. Поставяйте всеки път подхранващи масла и не пропускайте хидратиращите маски.

4. Покрийте

Ако прекарвате много дълго време на открито, може да замърсите косата и да запушите фоликулите. Това ще попречи на косъма да расте и дори може да повлияе на гъстотата. Ако не сте фенове на шапките, винаги можете да се възползвате от красив копринен шал.

5. Ресане

Добре е да се решете с дървена четка или гребен и винаги да започвате от краищата към корените. По този начин ще се справите със заплитанията, без да накъсвате косъма. Пластмасовите изделия могат да наранят скалпа и да предизвикат белене на кожата.

Коментирай