Здраве и красота

По-добър живот за чувствителната кожа

Да повиши вниманието към рисковете, свързани със слънцето: приоритет за La Roche-Posay, вече повече от 10 години

27.05.2015г. / 10 16ч.
Мария Дуковска
Снимка: La Roche-Posay

Снимка: La Roche-Posay

Ракът на кожата е единственият тип рак, който може да се види с невъоръжено око. Ето защо Лаборатории La Roche-Posay работят в близко сътрудничество с дерматолозите през последните 10 години, за да повишат вниманието на населението към опасността от UV лъчите.

Всяка година 200 000* нови случаи на меланом се диагностицират по целия свят. Но 90% от случаите на кожен рак са лечими, ако бъдат открити навреме.* (*www.euromelanoma.org/press, EPI factsheet 2014.)

La Roche-Posay стартира международната информационна кампания „Станете Skin Checker“ (за България, посетете: www.laroche-posay.bg/skinchecker)

Вдъхновени от фактите: ние сме загрижени за здравето на любимите си хора повече, отколкото за нашето собствено. Затова La Roche-Posay създаде интерактивен сайт, насърчаващ всички да наблюдават и следят бенките си и тези на хората от семейството.

Вижте официалното филмче на кампанията, където семейство далматинци внимателно преглеждат петната си, използвайки системата за наблюдение, създадена от дерматолозите: лице, скалп, предна и задна част на краката, гръб и т. н., без да забравят ушите и с помощта на огледало достигат до места, които не са непосредствено видими.

Ето защо е важно да си помагаме един на друг!

Посланието е ясно: грижете се за себе си, грижете се и за хората около вас, станете Skin Checker, поканете ваши приятели също да станат Skin Checker-и! Пазете ги от рак на кожата, като им помагате за наблюдаване на бенките и ги насърчавайте да посещават дерматолог поне веднъж годишно!

Заповядайте на интерактивната дигитална платформа Skin Checker, която предлага подробна информация за рисковете от рак на кожата и съвети за правилното поведение, когато сме изложени на слънце.

Тук ще намерите и методът ABCDE: лесен и широко признат в дерматологията, използван за проследяване на бенките. При съмнителни промени в белезите, направете консултация с дерматолог!

Коментирай