Здраве и красота

Д-р Ана Пейкова: Криолиполизата премахва до 70% от мастните клетки

Как да влезем във форма за кратко време

29.05.2015г. / 16 00ч.
Михаела Лазарова
Снимки: istock

Снимки: istock

Когато искаме да бъдем в добра форма, много е важно какъв план ще следваме, за да бъдат резултатите такива, каквито очакваме. Екипът ни се срещна с д-р Ана Пейкова, която ръководи клиника Дерма Елит и която ни разкри как за кратко време да имаме тяло на богиня.

Ана Пейкова завършва медицина през 1995 г. в Медицински университет в град Пловдив, след което специализира дерматология и венерология в Медицински университет – „Александровска болница“ – град София. Има редица научни публикации в областта на дерматологията. Участвала е в световни и европейски конгреси по дерматология в Сан Франциско и Барселона.

Ежегодно участва в най-големите международни форуми, както и в индивидуални обучения при признати дерматолози и пластични хирурзи.

Каква е истината за целулита?

Целулитът е подкожна мастна тъкан, в която имаме намаление на кръвопотока и лимфотока. Там се задържат и токсични продукти, тъй като циркулацията е намалена и затова целулитът се образува в зони, в които няма толкова активно движение на мускула, който се намира под мастната тъкан.

Най-често се образува в зони, в които има по-малко движение като бедрата, корема, паласките, вътрешната част на бедрата, на ръцете. Под влияние на хормонални фактори, под влияние на генетична структура, начина на живот на тези места се натрупва повече мазнина и се задържат токсини.

Има ли връзка между теглото и появата на целулит?

Общо взето по-пълните хора задължително имат целулит, но той се среща и при по-слаби. Това още веднъж доказва, че имаме намеса на хормоналните фактори, които оказват влияние върху появата на целулит.

Как да влезем във форма за кратко време?

Много е важно каква е нашата структура, ген, начин на живот и начин на хранене. Какъв хранителен и двигателен режим следваме. Ако имаме малко количество излишна мазнина, може да влезем във форма за 1 месец.

Много е важна превенцията, т. е., когато човек има балансирано хранене и двигателен режим, не позволява на организма да натрупва повече килограми, отколкото са необходими за работата на самия организъм. Ето един пример. Ако един човек с тегло около 60 кг, приблизителна височина от 165 см, в даден момент покачи теглото си и килограмите станат 10 в повече, чисто физиологически тези килограми могат да бъдат свалени, но след това организмът се стреми отново да набави необходимите килограми.

Затова първото и най-важно нещо, когато се започва курс с процедури за отслабване е да имаме добър хранителен и двигателен режим. И след като се приключи курсът с процедурите, да се продължи с регулярното хранене На закуска да се приемат плодове, на обяд салата, чисто месо, риба и вечерно време след 19 часа, ако е възможно да не се консумира храна.

Между храненията да се консумират плодове, като на едно хранене е добре да се приема само един вид плод.

Колко време ни е необходимо, за да моделираме тялото си?

На всяка една процедура ефектът се вижда най-рано след две седмици. Така че каквито и процедури да правим, трябва да знаем, че ефектът ще бъде видим най-рано след две седмици. За локални мастни натрупвания най-добрият метод е криолиполизата.

При тази процедура се премахват мастните клетки. Още след първата процедура 30% от мастните клетки просто умират. Но тя отново е свързана с балансираното и здравословно хранене.

Тя не е за общо отслабване на организма, а е за локални мастни натрупвания в областта на корема, паласките, бедрата, вътрешната част на бедрата, дупето и вътрешната част на ръцете. Като след третата процедура се достига до 70% отпадане на мастните клетки. Мастната клетка умира и е необходимо време да бъде изхвърлена от организма.

За кого криолиполизата не е подходяща процедура?

Не е подходяща за хора, които са болни, които имат ракови заболявания, неконтролиран диабет, със сериозни кожни заболявания, високо кръвно, бременни.

Колко време трае процедурата и има ли дискомфорт при нея?

Процедурата трае 70 минути. Това е необходимото време, при което мастната тъкан се замразява до минус 8 градуса. Дискомфортът е, че трябва да се стои на едно място, да се лежи. В първите 5 минути на процедурата се усеща охлаждане, но след това се привиква. Криолиполизата е алтернатива на липосукцията, но много по-щадяща в сравнение с една липосукция.

Коментирай
Свободно време