Здраве и красота

Маската за лице на кралица Мария Антоанета

Кралска красота

10.06.2015г. / 16 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Френските жени са известни не само със своя безупречен стил на обличане, но и със своята красота. Една от тайните, с които поддържат своите младост и стегнат вид на кожата, има 200-годишна история.

Маската за лице, която кралица Мария Антоанета е прилагала върху кожата си и до днес присъства в ежедневните ритуали за красота на французойките. Нещо повече, австрийската ерцхерцогиня и кралица на Франция определено е знаела какви съставки да включи в нея, за да бъде кожата й млада.

Кралската маска включвала следните съставки:

Коняк – при дългия процес на дестилация на коняка се отделят повече антистареещи полифеноли, които стимулират кръвообращението, стягат порите и озаряват тена.

Белтък – яйцата са пълни с протеини, които възстановяват кожната тъкан, намаляват появата на бръчки. Калият в тях спомага за задържането на влагата в клетките; магнезият забавя преждевременното стареене.

Свързани статии

Лимон – лимоните са мощен източник на лимонена киселина, която е естествен ексфолиант, който отстранява горния слой мъртви клетки на кожата, като едновременно се бори с хиперпигментацията. Също така лимонът има мощни анти-бактериални съставки, които спомагат за детоксикацията на кожата и предотвратяват появата на акне.

Мляко на прах – млечната киселина в млякото спомага за премахването на мъртвите кожни клетки. Съставката е добавена от днешните французойки. 

За да си направите маската ще ви бъдат необходими:

  • 2 супени лъжици коняк
  • 1/3 чаша сухо мляко
  • 1 яйчен белтък
  • сок от 1 лимон

Всички съставки се смесват в блендер. Маската се поставя на почистена кожа с леки масажни движения. Оставя се да престои 15 минути и след това се изплаква с вода.

Коментирай