Здраве и красота

5 знака, че в тялото ви има натрупани токсини

Лошият дъх често е признак, че черният дроб се опитва да се отърве от токсините

20.06.2015г. / 09 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Нямате здравословни проблеми или поне не скоро установени, но ви липсва енергия и като цяло не се чувствате в тонус? Всичко това може да подсказва, че тялото ви се нуждае от детоксикация.

В следващите редове ще се запознаете с още няколко признака, с които организмът подсказва, че се бори с токсините.

Често усещате умора

Осигурявате си по осем часа сън или повече, но въпреки това често усещате умора. Това е един от първите знаци, че тялото ви работи трудно, опитвайки се да елиминира част от натрупаните токсини.

Прекаляването с консумацията на кафе, приемът на сладкиши, които „ви дават енергия“ съвсем не са добър вариант да се справите с липсата й. Консултирайте се със специалист, защото умората ви може да бъде в отговор и на хормонални нарушения.

Наддаване на тегло

Поддържането на здравословно телесно тегло не е лесно. Но ако спортувате няколко пъти седмично, приемът на калории не минава границата на здравословното, това би могло да се дължи на хормонални нарушения.

Функцията на хормоните би могла да бъде засегната от натрупаните токсини в телата ни. Важно е да направите консултация със специалист и ако е необходимо да се подложите на терапия за цялостна детоксикация на тялото.

Лош дъх

Спазвате добра орална хигиена, нямате проблеми с венците, но страдате от лош дъх? Лошият дъх често е свързан с проблеми с храносмилането, но той също може да е признак, че черният дроб се опитва да се отърве от токсините в тялото ви.

Важно е да установите първоизточника на проблема. Опитайте се няколко дни да намалите приема на животински протеини, алкохол, преработени храни.

Свързани статии

Запек

Запекът е неразположение, на което трябва да се обърне специално внимание. Когато редовността на изхождането е нарушена, в тялото ни се натрупват токсини. Това има негативно отражение върху здравето. Запекът може да бъде причина и за появата на главоболие, болки в ставите и умора.

Кожни реакции

Акне, обриви и други кожни проблеми могат да сигнализират за натрупани токсини в организма. Подпухналите очи, екземата или псориазисът, също може да са признаци, че организмът ви има нужда от спешна детоксикация.

Снимка: istock

Коментирай