Здраве и красота

Рожденият месец и връзката със здравето

За родените през март е особено важно да се хранят здравословно

22.02.2016г. / 16 54ч.
Михаела Лазарова
Снимки: istock

Снимки: istock

Изследователи от Оксфордския университет са открили, че 55 заболявания са значително по-зависими от рождения ни месец. Вижте от кои заболявания трябва да се пазите според месеца, в който сте родени.

Януари

Изследвания показват, че родените през януари са с по-висок риск от развитие на болестта на Алцхаймер, болестта на Крон, сърдечни проблеми или епилепсия.

Февруари

Известни личности родени през февруари са Хари Стайлс, Джон Траволта. Това само по себе си подсказва, че ако това е вашият рожден месец, вие определено носите артистична жилка в себе си.

Когато става въпрос за здравето, изследователи от Колумбийския университет в Ню Йорк, споделят, че според тестовете, които са направили, родените през февруари е по-вероятно да страдат от проблеми с бронхите или да развият рак на белите дробове.

Март

Родените през март е добре да се хранят здравословно, да спортуват умерено и да внимават с приема на мазнини. За тях се смята, че страдат от специфични форми на сърдечносъдови заболявания, за които учените смятат, че могат да бъдат причинени от непрекъснато променящите се нива на витамин D.

Април

За хората родени през април е много вероятно да страдат от автоимунни заболявания, болки в гърдите и неходжкинов лимфом. Според някои статистики много от априлските бебета на по-късен етап от живота си стават алкохолици и развиват хранителни разстройства.

Май

Изследователи от Университета в Колумбия установиха, че родените през май имат по-нисък риск да страдат от хронични заболявания.

Юни

За родените през един от най-красивите летни месеци – юни, има повишен риск от проблеми със зрението, в по-късен етап от живота им. Учените смятат, че това би могло да се дължи на липсата на излагане на слънчева светлина по време на ранните етапи от тяхното развитие. Ако сте родени през юни, пазете се от развитието на астма.

Юли

Родените през юли определено са по-оптимистично настроени към живота за разлика от тези, родени през зимните месеци. Но при тях има риск от развитието на аутизъм и астма.

Август

Ако сте родени през август може да се радвате на добро здраве. При вас има най-голям риск от развитието на очни инфекции.

Коментирай