Здраве и красота

Съвети за домашна коламаска

Направете процедурата по-лесна

25.06.2015г. / 09 45ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Лятото е сезонът, в който безспорно показваме най-много от тялото си. Независимо дали сме по бански костюм или сме излезли на забавна вечер с приятели, облечени само и единствено с любимата си рокля, високите температури предразполагат да демонстрираме женственост и сексапил.

Точно в тези месеци, една от най-търсените процедури в козметичния салон е кола маската. Макар и болезнена, тя е сред предпочитаните методи за премахване на нежелано окосмяване.

Въпреки това, съществува и един съществен проблем – това е едно удоволствие, което изисква определено заплащане.

Покрай плановете за дълги седмици на морето, бюджетът ни е значително по-ограничен и често се налага да се лишаваме от някоя и друга „глезотия“.

За да не се налага да жертвате красотата в името на един коктейл повече, представяме лесни съвети за това, как успешно да се справим с кола маската и в домашни условия.

В крайна сметка, правим го заради себе си и не сме склонни на компромиси с крайния ефект. Ето как да улесните процедурата и у дома.

Свързани статии

1. Чиста кожа

За да постигнете добри резултати с кола маска в домашни условия, подготовката е изключително важна. Кожата задължително трябва да бъде чиста, преди да започнете каквото и да е третиране. Постарайте се да премахнете каквито и да било замърсявания, мазнини или грим, и чак след това можете да пристъпите към нанасяне на лепкавата смес. Това ще ви помогне да захванете косъмчетата по-лесно и ще предотврати зачервявания и рани.

2. Правилна дължина

Косъмчетата, които така упорито се появяват, трябва да бъдат поне около 6 милиметра, за да ги премахнете успешно. В противен случай, рискувате да не се справите със „захващането“ и да оставите зоната не напълно гладка. Планирайте кола маската така, че да дадете на окосмяването време да израсне – така и самата процедура ще бъде една идея по-малко болезнена.

3. Правилно движение

Никога не издърпвайте лентата по посока на растежа на косъмчетата и на части. След като нанесете кола маската, поставете хартията или парчето плат, потъркайте добре, за да захване, и отлепете в обратната посока от начало до край. По този начин ще избегнете появяването на синини, враснали косъмчета и сериозни зачервявания.

4. Не повтаряйте зони

След като веднъж сте минали с кола маска през една зона, не се опитвайте да поставяте допълнително лепкавата смес, независимо дали сте изпуснали някое е и друго косъмче. Повтарянето на процедурата върху вече третирана кожа може да предизвика раздразнение, изгаряне, синини и дори разкъсана кожа, независимо дали сте с чувствителна кожа или не. По-добре изчакайте известно време, докато видите че е настъпило успокоение в зоната и не чувствате никакъв дискомфорт, или премахнете косъмчетата поотделно с пинцета.

Коментирай