Здраве и красота

Никаква стърчаща коса повече!

Как да се сдобиете с винаги гладка прическа

28.06.2015г. / 17 43ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Едно от най-неприятните неща, които могат да се случат с прическата ни, са стърчащите косъмчета.

Точно тези къси и малки детайли, които са способни да развалят дори и най-красивата прическа.

Този „ефект“ се засилва особено много с времето, тъй като косата започва да расте неравномерно и е необходимо да използвате различни методи, с които да направите косъма гладък и блестящ.

Особено неприятен факт е, че обикновено стърчащите косъмчета се получават вследствие на прекомерна употреба на преси за коса, маши, сешоари и каквито и да е инструменти, работещи с топлина.

За да намалите нанесените щети и да заздравите цялостния вид на косата, желателно е да започнете с дълбока хидратация и подхранване.

Ето как да го направите:

Свързани статии

1. Направете си сами маска

Домашните маски могат да засилят и заздравят косата отведнъж. Те са чудесни за премахване на стърчащите косъмчета. Намачкайте един банан, добавете ¼ чаша зехтин и две супени лъжици мед. Нанесете върху косата и оставете да действа в продължение на половин час преди да изплакнете.

2. Процедура с горещи масла

Много козметични салони предлагат различни процедури, работещи на принципа на нагорещените масла. Ако искате да направите това у дома, използвайте зехтин или кокосово масло, което предварително да затоплите. Масажирайте върху скалпа, завийте с кърпа и изплакнете след 40 минути.

3. Изплакнете косата с бира

След като вече сте измили добре с шампоан, изплакнете с една чаша бира и отново полейте с вода. Това не само, че ще помогне да се справите със стърчащите косъмчета, но и ще направи косата много по-блестяща.

4. Тениска вместо кърпа

В много голям процент от случаите на накъсана коса, това се получава вследствие на хавлиената кърпа, с която подсушавате своята грива след баня. Вместо това, следващият път вземете някоя стара мека тениска и попийте излишното количество вода с нея.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
Калина ( преди 8 години )
А може ли да препоръчвате някакво средство против косопад???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар