Здраве и красота

Изненадващи неща, които съкращават живота

Липсата на секс е едно от тях

03.07.2015г. / 07 51ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Дълголетието в съчетание с добро здраве е нещо, което всеки би искал да постигне. Но често желанието не е съпътствано със здравословен начин на живот.

Освен нездравословното хранене, честата употреба на алкохол и цигари има и редица други фактори, които скъсяват продължителността на живота.

Споделяме някои от тях, които не са за пренебрегване.

Живеете сами

За да бъдат хората щастливи, те се нуждаят от взаимодействие, от любов в живота си. Несподелянето на интимност, любов и време с хората, не само че не ограничава нивата на стрес, но ограничава радостта, щастието и може да намали продължителността на живота.

Продължително спане

Сънят е важен за доброто ни здраве и красота. Но продължителните часове сън (повече от 8) могат да имат негативен ефект върху здравето ви. Според редица изследвания, дългото спане може да увеличи риска от затлъстяване, диабет, сърдечни проблеми, главоболие, депресия.

Не правите секс

Сексът е здраве! Редовният секс не само подобрява нашето самочувствие и положителна нагласа, но спомага за изгарянето на калории, понижава кръвното налягане, стимулира имунната система. Доказано е, че хората, които имат редовна полова активност живеят с до 8 години по-дълго от тези, които практикуват рядко секс.

Свързани статии

Седите продължително време

Работите на бюро и се налага да седите поне по 8 часа на ден и рядко правите паузи? Според проучване на JAMA Internal Medicine, продължителното седене увеличава риска от смърт за следващите три години с до 40%. Това е една добра причина по-често да правите паузи, в които да си организирате кратки разходки.

Липса на социален живот

Пренебрегването на вашите приятели и близки и затварянето в себе си може значително да влоши вашия живот. Според учени продължителната самота може да има същите негативни последици за здравето колкото и ако пушите по 15 цигари на ден.

Снимка: istock

Коментирай
2 rate up comment 3 rate down comment
!!! ( преди 8 години )
твоите коментари на ЛАТИНИЦА са доста инфантилни и дразнещи. Моля, спри тази словесна "диария", че ставаш много досадна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар