Здраве и красота

Как да прикрием тъмните корени?

Трикове в случай, че не искате да боядисвате косата точно сега

11.07.2015г. / 16 40ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Повечето хора се раждат с тъмна коса. Когато я боядисаме, особено в по-светли тонове, израсналите корени винаги изглеждат доста черни.

Честото боядисване на косата я съсипва. Какво можете да направите, ако корените ви са се показали, а искате да ги скриете?

1. Променете пътя си

Разделената на средата коса е най-лошият избор, който подчертава още повече израсналите корени. Затова променете пътя си, за да се създаде впечатление, че тъмните корени само се прокрадват от кичурите ви, а не са акцент.

Най-доброто, което можете да направите, е да премятате в двете различни посоки косата си. Така впечатлението е, че прическата ви е небрежна и подалите се корени са по-скоро търсен ефект.

2. Създайте обем

Добавянето на обем в косата винаги работи за прикриване на корените. Използвайте хидратиращ шампоан, лак за коса и дори екстеншъни. Всичко това помага за добавянето на обем в косата, който умело прикрива израсналите корени.

3. Изберете подходяща прическа

Корените могат да се скрият с някои прически. Ако имате дълъг бретон, например, можете да тупирате леко предната му част, за да се повдигне. Така ще прикриете корените около лицето си, което ще създаде усещане за изцяло боядисана коса.

Рехавите плитки също прикриват корените за разлика от стегнатите, които ги подчертават.

4. Купете си коректор за корени

Това е временно решение, но все пак е решение. Всичко, което трябва да направите, е да намажете или напръскате корените с препарата. Отнема само няколко минути, за да изсъхне. След това обикновено се измива с шампоан и не причинява щети по косата.

Свързани статии

5. Използвайте широка диадема или лента за коса

Аксесоарите за коса могат да са ви от помощ. Те придават не само красив акцент на прическата ви, но могат да прикрият израсналите корени и посивелите коси.

Сложете лента или диадема в предната част на косата и ще прикриете корените. Никой няма да има представа какво криете отдолу.

6. Хванете модната вълна

Не се притеснявайте да се покажете с израснали корени. В крайна сметка и звездите го правят. Следете модните тенденции и ако в този момент някоя модна икона или певица се появи в публичното пространство с тъмните си корени, не се притеснявайте да го направите и вие!

Коментирай