Здраве и красота

Как да елиминирате мазнините в областта на лицето?

Редовният масаж на лицето помага

02.07.2015г. / 08 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Красив контур на лицето, стегната и свежа кожа. Всяка дама иска да изглежда така. Но малките отклонения от здравословното хранене се отразяват не само на сантиметрите на талията ни, но и на лицето. Как да премахнете бузките и да имате изваян контур на лицето?

Ето няколко лесни стъпки.

Пийте много вода

Златното правило на отслабването е да се пие много вода. Това ни поддържа добре хидратирани, спомага на тялото да изхвърли излишните токсини. Опитайте се също да намалите консумацията на кофеинови напитки и пийте повече билкови чайове.

Масаж на лицето и шията

Можете да загубите значително количество мазнини от лицето си чрез редовен масаж. Той подобрява притока на кислород и кръвообращението, което от своя страна помага да стегнете кожата си в областта на шията и лицето.

Маска с хума

Натуралната глинена маска помага да стегнете кожата на лицето и шията, предпазвайки я от преждевременно увисване на контура. С напредване на възрастта, кожата ни има тенденция да губи еластичността си и особено, когато спазваме диета.

Веднъж или два пъти седмично правете маска с хума. Според типа кожа, към нея може да добавите етерични масла, кисело мляко, отвара от билки. Маската не само ще стегне кожата ви, но ще спомогне за елиминирането на излишните мазнини.

Яжте здравословна храна

Консумирането на здравословна храна е ключово, когато искате да изваете перфектно лице. Чистите храни, като пресни плодове и зеленчуци, умерено количество протеини, пълнозърнести храни (само при положение, че нямате глутенова нетолерантност), ще се погрижат да изглеждате по-свежи и ще спомогнат за елиминирането на излишните калории.

Свързани статии

Избягвайте преработените храни

Ако искате да имате красиви черти на лицето и да се отървете от двойната брадичка и бузите, забравете за преработените храни. Изключете от менюто си и газираните напитки, алкохолните напитки, натуралните сокове в кутия.

Приемът на солени храни и такива, които съдържат много захари, ни прави да изглеждаме не само по-уморени, но и са причина за задържането на излишните течности. Нещо, което първо се отразява на красотата и вида на лицето.

Коментирай
Свободно време