Здраве и красота

Как водата помага срещу тъмните кръгове?

Желан красив поглед

07.07.2015г. / 11 45ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Всеизвестен факт е, че пиенето на много вода всеки ден намалява тъмните кръгове и неприятното подуване в зоната около очите.

Освен това, редовното приемане на поне 2 литра на ден помага за ускоряване на метаболизма и дори за засищане на фалшив глад.

Но каква всъщност е причината за взаимовръзката между полезния навик и неприятния ефект.

Подпухналите очи могат да се дължат на редица фактори – стареене на кожата, пиене на прекалено много твърд алкохол, тютюнопушене, стрес, лоши хранителни навици и така нататък.

Ако ограничите вредните навици, със сигурност след време ще усетите позитивния ефект от мярката, но въпросът е как точно да се ускори този процес и какво общо има консумацията на вода?

Представяме ви трите главни ползи на животворната течност при тъмните кръгове и подпухването.

Свързани статии

1. Сол

Консумацията на вода помага за изхвърлянето на токсините от тялото и по този начин се намалява количеството и концентрацията на сол в зоната около очите. Ако сте се хранили с твърде подсолени ястия, напълно възможно е на това да се дължи потъмняването и подпухването около погледа.

2. Токсини

Ако последните няколко дни сте си позволявали по-големи количества алкохол или повече коктейли, възможно е да се събудите една сутрин с тъмни кръгове и подпухнал поглед. Вместо да се чудите какво лекарство да вземете или кой козметичен продукт да използвате, пийте повече хладка вода. Тя ще ускори процеса на изхвърляне на токсините от тялото и ще почисти и лицето ви.

3. Блясък в кожата

Освен да се грижи за подпухналите очи и тъмните кръгове, консумацията на вода в действителност почиства и самата кожа, правейки я много по-сияйна. Отмиването на киселините и другите вредни вещества от тялото е начин да се сдобиете с много здравословен и красив вид.

Коментирай