Здраве и красота

Нежна грижа за мазна кожа на лицето

Намалява омазняването и свива порите

06.07.2015г. / 15 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Мазната кожа е проблем, особено през горещите летни дни, когато кожата ни отделя повече себум. Мръсният въздух и гримът допринасят за запушването на порите и появата на черни точки и пъпки. Следващите две грижи ще ви помогнат да регулирате излишното омазняване, като същевременно ще се погрижат по най-нежния начин за вашата кожа.

Почистване с масла

Ще ви бъде необходимо:

  • масло от жожоба – 10 капки
  • масло от тамян – 2 капки

Разбъркайте добре маската и с помощта на памучен тампон обтрийте лицето, като наблегнете на Т-зоната, бузите и брадичката. Оставете маслата да действат 1-2 минути и след това избършете лицето си с кърпа и леко топла вода. Това ще намали омазняването и ще спомогне за свиването на порите.

Свързани статии

Дълбоко почистваща маска

Редовно прилагане на дълбоко почистваща маска за лице, спомага за контролиране отделянето на себум и запазването на кожата по-чиста за по-дълго време. Въпреки че маската няма да премахне черните точки от кожата, тя ще намали тяхната поява. Прилагайте я един или два пъти седмично.

Необходими съставки:

  • 1 яйчен белтък
  • 1/2 чаена лъжичка глина (хума)
  • 1/4 чаена лъжичка лимонов сок

Разбийте белтъка, докато стане пухкав и след това добавете към него останалите съставки. Нанесете маската върху предварително почистена от грима кожа. Оставете да действа 10 минути и изплакнете с вода.

Коментирай